Robert Pattinson sukeltaa saastaan David Cronenbergin seuraavassakin elokuvassa

Älykköohjaaja David Cronenbergin seuraava projekti on Maps to the Stars, joka ruotii Hollywoodin kieroutunutta tähtikulttuuria.

Bruce Wagnerin (Villipalmut) käsikirjoituksen keskiössä on kaksi unelmien kaupungin turmelemaa lapsitähteä.

Cronenbergin viimeisimmässä elokuvassa Cosmopoliksessa (kuvassa) esiintyneet Robert Pattinson ja Sarah Gadon ovat mukana Maps to the Starsissa. Roolituksen yksityiskohdista ei ole kerrottu enempää, mutta Pattinson ja Gadon epäilemättä sopisivat elokuvan päärooleihin.

Näyttelijäkaartiin on vastikään värvätty myös kaksi uutta kasvoa, Julianne Moore ja John Cusack.

Moorella pitää kiirettä, sillä nainen on mukana jo ainakin viidessä vuoden 2013 elokuvassa (Joseph Gordon-Levittin esikoispitkä Don Jon, draamakomedia The English Teacher, kauhu-uusinta Carrie, Liam Neesonin koristama toimintatrilleri Non-Stop sekä tummasävyinen fantasialeffa The Seventh Son). Vielä tiukempaa tekee Cusackilla: miehen tähdittämiä elokuvia on vuodelle 2013 kasaantunut peräti kahdeksan.

Myös Maps to the Stars aiotaan saada purkkiin vielä tänä vuonna.

Lausunnoissaan elokuvasta Cronenberg on luvannut välttää yksinkertaistavia kliseitä. Ohjaajan mukaan yhtaikaa viettelevä ja vastenmielinen Hollywood antaa tilaisuuden kommentoida moniulotteisesti koko länsimaista elämänmenoa.

(Episodi/HM)

Aiheeseen liittyvät jutut