Roger Mooren Bond-elokuva aiotaan tehdä uusiksi

Tekijänoikeudet James Bond -kirjailija Ian Flemingin kirjoihin raukesivat monissa maissa vuoden 2015 alussa, mikä tarkoittaa sitä, että agentti 007 on vapaata kauraa elokuvallesi esimerkiksi Kanadassa.

Tästä on ottanut onkeensa elokuvantekijäkaksikko Lee Demarbe ja Ian Driscoll (Jesus Christ Vampire Hunter, Smash Cut), jotka aikovat tehdä uuden version Erittäin salainen -elokuvasta. Vuonna 1981 ilmestyneen elokuvan pääosassa nähdään Roger Moore.

Tekijät sanovat tekevänsä juuri Erittäin salaisen, sillä osa tarinasta tapahtuu Ottawassa, josta Demarbe ja Driscoll ovat kotoisin. Kaksikko ei kuitenkaan aio tyytyä vain yhteen Bond-elokuvaan, vaan ovat suunnitelleet niitä jo neljä. Jossain vaiheessa tekijät aikovat heittää uuteen elokuvasarjaansa myös mustaihoisen Bondin. Pääosaan haetaan lähtökohtaisesti täysin tuntematonta näyttelijää ja elokuvan tunnarin tekijäksi ohjaajat toivovat montrealilaista hiphop-ryhmää, Dead Obiesia.

Vaikka tekijänoikeudet Flemingin teoksiin ovatkin rauenneet Kanadassa, ei se tarkoita, että elokuvien tekeminen ja julkaiseminen olisi laillisesti aivan yksinkertainen juttu. Bond-elokuvaa ei esimerkiksi voisi laillisesti esittää Yhdysvalloissa, sillä siellä tekijänoikeudet ovat yhä voimassa.

Vapaat markkinat koskevat myös ainoastaan Bond-kirjoja, eivät elokuvia, joten tekijöiden täytyy olla hyvin tarkkana, että he käyttävät pohjanaan vain ja ainoastaan kirjassa esitettyjä asioita. Blofeldillä ei esimerkiksi saa uudessa elokuvassa olla valkoista kissaa, sillä tämä olisi otettu elokuvista, ei kirjoista.

Kanadalaisten elokuva onkin vielä vain kaukainen unelma, sillä kaksikko myöntää tuottajien olleen vastahakoisia tarttumaan heidän projektiinsa esitysongelmien takia. Demarbe ja Driscoll kuitenkin toivovat kansainvälisten markkinoiden olevan heille suotuisat ja avaavan uusia ovia Bond-seikkailun tekemiseen.

Jäämme odottelemaan lukuisia uusia Bond-elokuvia, joissa kissojen väri vaihtelee ja kuuluisaa agenttia näyttelee murmeli.

Lähde: io9, CBC

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut