Rokkikukko pukusuunnittelijan roolissa – miten käy Lenny Kravitzilta näytteleminen?

Lenny Kravitz nousi 1990-luvulla johtavaksi rokkikukoksi. Vaikka Kravitz on esiintynyt muutamaan otteeseen omana itsenään joissakin tv-sarjoissa ja elokuvissa, on hän vasta viime vuosina keskittynyt pääosin näyttelemiseen.

Haastattelu: Jouni Vikman

Äitisi on näyttelijätär ja isäsi Hollywood-tuottaja, mutta teit ensimmäisen varsinaisen elokuvaroolisi vasta vuoden 2009 Precious-draamassa. Onko näytteleminen harkittu urasiirto?
Ei, se vain tapahtui. En ollut ajatellut asiaa ennen kuin tapasin Lee Danielsin, joka tunsi äitini. Hän sanoi, että jos minulla olisi rahtunenkin äitini kykyjä, olisin hyvä näyttelijä. Sitten hän kutsui minut pikkurooliin Precious-elokuvaansa.

Miten päädyit Nälkäpeliin?
Sen ohjaaja Gary Ross näki Preciousin ja piti siitä. Asiat rullasivat taas omalla voimallaan, kun hän pyysi minut Nälkäpeliin. Siinä välissä Lee halusi minut The Butleriin, joka oli kaksi viikkoa Yhdysvaltojen katsotuin elokuva. En olisi voinut kuvitella tällaista uraa, vaikka olisin sitä aktiivisesti suunnitellut!

Nälkäpeli ei ollut sinulle entuudestaan tuttu. Miten valmistauduit rooliisi?
Latasin kirjan roolin saatuani ja luin sen. Sen tarina teki vaikutuksen. Rossilla on tapana käydä kohtaus keskustellen läpi ennen kuvauksia. Jennifer [Lawrence], Gary ja minä keskustelimme mistä kohtauksessa on kyse. Gary halusi Cinnasta rauhallisen, määrätietoisen ja suorasukaisen. Hän halusi, että hahmo ei paljastaisi tunteitaan. Hän pitää Katnissista, mutta ei voi paljastaa sitä, sillä kaikkien silmät seuraavat heitä. Hänhän työskentelee Capitolille, eli he ovat oikeastaan eri puolilla.

Onko rooli erilainen jatko-osassa?
Cinna on rohkeampi ja osoittaa mieltään – tiettyyn rajaan asti. Hän suunnittelee Katnissille puvun, joka järkyttää presidentti Snow’ta.

Nälkäpeli oli maailmanlaajuinen yllätyshitti. Vaikuttiko se jatko-osan tekemiseen?
Ei lainkaan. Kukaan ei ajatellut, että ”Ekasta tuli niin iso, meidän pitää toimia sen mukaan”. Ei todellakaan, teimme vain töitä ihan kuten aikaisemminkin.

Miten olet onnistunut valitsemaan vain hittielokuvia?
En olekaan. Vihan liekit on perua siitä, että suostuin Nälkäpeliin. The Butler taas jatkoa yhteistyölle Leen kanssa, ja uskoin että kansalaisoikeustaistelusta kertominen oli tärkeää. Mutta jos kysyt miksi valitsin ne kaikista tarjokkaista, niin niissä oli vahva, kertomisen arvoinen tarina. Se on tärkeintä.

Nälkäpeli tulee ensi-iltaan keskiviikkona 20. marraskuuta. Lue koko haastattelu sekä lisää Nälkäpeli-elokuvasta uudesta Episodista.