Roman Polanskin raiskauskäräjät alkavat ensi vuonna – 90-vuotias legendaohjaaja edelleen maanpaossa

Oikeudenkäynti koskee yli 50 vuotta vanhaa tapahtumaa.

13.3.2024 01:00

Vanhat rikossyytteet eivät jätä ohjaaja Roman Polanskia rauhaan.

Ensi vuoden elokuussa alkavassa oikeudenkäynnissä Polanskia syytetään raiskauksesta, joka tapahtui väitetysti vuonna 1973.

Vaikka Polanskia ei mitä todennäköisimmin saada paikan päälle, oikeudenkäynti aloitetaan Los Angelesissa siitä huolimatta.

Oscarin voittanut ohjaaja on asunut Euroopassa vuodesta 1978 lähtien, jolloin hänet tuomittiin 13-vuotiaan Samantha Geimerin raiskauksesta. Polanski pakeni Yhdysvalloista ennen tuomion täytäntöönpanoa.

Ensi vuoden oikeudenkäynti koskee yli 50 vuotta vanhaa tapahtumaa, jossa Polanski väitetysti juotti 16-vuotiaalle tytölle tequilaa ja raiskasi hänet.

Vuonna 1972 Polanskia syytettiin kahdesta raiskauksesta (väitetyt uhrit 10 ja 15-vuotiaita) ja vuonna 1975 ranskalainen valokuvaaja syytti häntä raiskauksesta Sveitsin Gstaadin hiihtokeskuksessa.

Vuonna 2010 Polanskia syytettiin 1983 väitetysti tapahtuneesta raiskauksesta, jossa toinen osapuoli oli 16-vuotias tyttö.

Polanski on kiistänyt syytteet toistuvasti.

90-vuotiasta Polanskia ei ole saatu Yhdysvaltoihin oikeuden eteen. Deadlinen Dominic Pattenin mukaan syynä on se, että nimekkäät elokuva-alan tuottajat ja studiopomot ovat tarjonneet hänelle apua ja suojelusta.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa