Ruotsalaisnäyttelijätär vamppaa Tom Cruisen

7.6.2012 12:14

Malin Akermanin kurssi Hollywoodissa on hurjassa nousussa. Komedioista aloittanut ruotsalainen siirtyy yhä haastavampien elokuvien pariin ja hyppää esiintymislavalle Tom Cruisen kanssa musikaalissa Rock of Ages.

Teksti: Johanna Juntunen, Los Angeles

Suositun Broadway-musikaalin Rock of Ages elokuvasovitus jyrisee 1980-luvun rockhittien tahdissa. Vähintään yhtä vaikuttava on elokuvan tähtikaarti, johon kuuluvat muun muassa Tom Cruise, Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin, Russell Brand ja Malin Akerman.

Adam Shankmanin (Hairspray) ohjaama Rock of Ages on tarina Los Angelesiin muuttaneesta Sherriestä (Julianne Hough) ja paikallisesta Drewsta (Diego Boneta), jotka tavoittelevat Hollywood-unelmaa. Heidän romanssinsa leimahtaa Rock of Ages -nimisellä klubilla Def Leppardin, Bon Jovin, Twisted Sisterin, Poisonin, Whitesnaken, Europen, David Lee Rothin ja muiden 80-luvun bändien hittien myötä.

Ruotsalaissyntyinen mutta Kanadassa kasvanut Akerman näyttelee musikaalissa Constance-nimistä toimittajaa. Hän retkahtaa itsekeskeiseen laulaja-kitaristi Stacee Jaxxiin (Cruise), vaikka Constancen pitäisi kirjoittaa paljastusartikkeli megarokkarista. Näyttävä Akerman aloitti uransa mallina, mutta ei pitänyt työn pinnallisuudesta. Hän halusi pistää persoonansa likoon ja ottaa riskejä. Se näkyy Akermanin elokuvarooleista, joissa hän on ehdotellut sopimattomia (Wanderlust), esiintynyt ylä-ja alaosattomissa ja erikoisiin seksiasentoihin vääntäytyneenä (Heartbreak Kid) sekä ihonmyötäiseen lateksiasuun pukeutuneena (Watchmen).

– Olen saanut sellaisen kasvatuksen, jossa alastomuutta pidettiin luonnollisena, eikä välttämättä seksuaalisena asiana. Jos alastomuuteen suhtaudutaan epäluonnollisesti ja sitä yliseksualisoidaan, asenne omaa vartaloa kohtaan on erilainen. Jos alastomuudelle on hyvä syy elokuvan juonen takia tai sen on tarkoitus saada katsojat nauramaan, olen aina valmis siihen, Akerman sanoo Four Seasons hotellissa Beverly Hillsissä.

Cappuchinoa hörppäävä näyttelijä tunnetaan hyvästä komediallisesta ajoituksestaan. Hän kiittää vanhempiaan hurtista huumorintajustaan.

Lisää luettavaa