Russell Crowe: ”Naisnäyttelijät haluavat esittää vain nuoria tyttöjä”

6.1.2015 15:25

Elokuvatähti Russell Crowe on saanut pyyhkeitä naisnäyttelijöitä koskevista haastattelulausunnoistaan. Crowen sanomisia on tulkittu siten, että hänen mielestään vanhempien naisnäyttelijöiden pitäisi pysytellä rooleissa, jotka vastaavat naisten omaa ikää.

Crowe on antanut haastattelun Australian Women’s Weekly -lehdelle. Hänen mielestään kaikki näyttelijät saavat rooleja, jos ovat valmiita esittämään muitakin kuin parikymppisiä roolihahmoja.

– Jos nainen väittää ettei enää saa rooleja, kyseessä on 40-, 45- tai 48-vuotias nainen, joka edelleen haluaa esittää nuorta tyttöä, Crowe sanoo.

Crowen mukaan esimerkiksi Meryl Streep tai Helen Mirren ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten hyviä rooleja voi löytyä varttuneemmallakin iällä.

Crowen lausunnot ovat jo ehtineen herättää vastalauseita. Esimerkiksi Junkee-sivuston Amy Gray kirjoittaa, että naisnäyttelijöille ei ole juuri muuta tarjolla kuin nuoria roolihahmoja. Toinen bloggaaja Rebecca Rose taas huomauttaa, että Hollywood-perinteiden mukaisesti edelleen tehdään elokuvia, joissa naispääosan esittäjät ovat usein 10, 20, 30 tai jopa 40 vuotta nuorempia kuin miespuoliset vastanäyttelijänsä.

Crowe on itse 50-vuotias ja markkinoi uutta elokuvaansa Kaivonkatsoja (The Water Diviner), jossa hän esittää kolmen pojan isää. Elokuva nähdään Suomessa 8. toukokuuta alkaen.

Lähde:The Guardian

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa