Russell Crowe vaaransi oman ja kanssanäyttelijänsä hengen kuvauksissa – kollega muisteli 15 vuotta täyttävää Master and Commander -leffaa

MASTER AND COMMANDER, James D'Arcy, Russell Crowe, 2003, TM & Copyright (c) 20th Century Fox Film Corp. All rights reserved.

Ei ihan vaaratonta touhua.

Master and Commander: Maailman laidalla oli aikoinaan kelpo elokuva. Harmi kyllä se ei ollut mikään valtava menestys lippuluukuilla – ihme sinänsä.

Elokuvassa näytellyt James D’Arcy muisteli nyt lämmöllä aikaansa elokuvan kuvauksissa. Se oli hänen ensimmäinen iso roolinsa, eikä tunnelmaa latistanut edes se, että Russell Crowe vaaransi hänen ja oman henkensä kuvauksissa. D’Arcy muisti toivoneensa, ettei Crowe olisi vaarantanut henkeään näyttelemisen vuoksi, mutta toisin kävi.

Kuvauksissa D’Arcyn ja Crowen piti kiivetä laivan mastoon. Turvavälineiksi tarjottiin valjaita, mutta Crowe ei suostunut käyttämään niitä. Ainakin yksi syy tempaukseen oli se, ettei niitä tarvitsisi poistaa jälkeenpäin digitaalisesti.

D’Arcy puolestaan puki valjaat päälleen. Kun parivaljakko oli ylhäällä, Crowe kysyi: ”Näetkö minulla valjaita?” D’Arcy ehti mutista jotain, johon Crowe vastasi: ”Ota ne pois.” D’Arcy yritti vielä sanoa, että ne voidaan poistaa tietokoneella, jonka jälkeen Crowe mulkaisi D’Arcya ”Russell Crowe -katseella” ja sanoi vielä kerran: ”Ota. Ne. Pois.”

Crowen ansiosta säästyi ainakin efektibudjettia. D’Arcy on näytellyt myös muun muassa Dunkirk ja Pilvikartasto -elokuvissa.

Lähde: The Wrap

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut