Sacha Baron Cohen ja David Fincher olivat tekemässä Freddie Mercury -elokuvaa – mitä tapahtui?

Jossain vaiheessa Queen-laulaja Freddie Mercuryn elämästä kertova elokuva kuulosti hyvin herkulliselta: pääosassa oli rohkeasti Sacha Baron Cohen, käsikirjoittajana Peter Morgan (The Queen), ja tarina oli täynnä seksiä, huumeita ja rock’n rollia.

”Freddie Mercurysta on uskomattomia tarinoita. Se tyyppi oli villi. Hänen elämäntapansa oli äärimmäisen irstas. Olen kuullut tarinoita lyhytkasvuisista ihmisistä, jotka kantavat lautasellisia kokaiinia päittensä päällä bileissä”, Baron Cohen summaa.

Baron Cohen on Howard Sternin haastattelussa kertonut projektin vaiheista, ja ymmärtää nyt, että hälytyskellojen olisi pitänyt soida jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Queen-yhtyeen jäsenet halusivat nimittäin jotain ihan muuta.

”Minun ei olisi pitänyt jatkaa mukana enää ensimmäisen tapaamisen jälkeen”, näyttelijä ilmoittaa.

Ongelmana oli, että ”nimeltä mainitsematon” yhtyeen jäsen ilmoitti Mercuryn kuolevan elokuvan puolivälissä. Baron Cohen yritti tiedustella, mitä tämä tarkoitti, johon hän sai vastaukseksi, että Mercury kuolee elokuvassa, jonka jälkeen toinen puolisko seuraa bändin jäseniä, jotka taistelevat eteenpäin selvitäkseen laulajansa menetyksestä.

”Sanoin heille, ’Kuunnelkaa, kukaan ei halua nähdä elokuvaa, jonka päähenkilö kuolee AIDSiin, ja sitten seurataan, mitä bändille tapahtuu'”, Baron Cohen selittää.

Bändin jäsenet eivät kuitenkaan olleet tyytyväisiä näyttelijän päätöksiin tai tämän tuomiin tekijöihin: ”He pyysivät minua kirjoittamaan elokuvan, mutta sanoin, etten osaa kirjoittaa elämäkertaa”, näyttelijä kertoo.

Niinpä Baron Cohen toi mukaan Peter Morganin, mutta bändin jäsenet eivät tästä pitäneet. Näyttelijä sai mukaan jopa David Fincherin, joka halusi vielä silloin ohjata elokuvan, mutta tämäkään ei tapahtunut – kuten ei myöskään elokuva Tom Hooperin (Kuninkaan puhe, Tanskalainen tyttö) kanssa.

”He olivat hyvin tarkkoja siitä, miten he halusivat tehdä sen”, Baron Cohen sanoo ohjaajista. ”Mutta lopulta siinä oli kyse taiteellisista erimielisyyksistä.”

Baron Cohen saattaa paljastaa nimeltä mainitsemattoman yhtyeen jäsenen seuraavassa lauseessaan: ”Brian May on uskomaton muusikko, mutta hän ei ole kovin hyvä elokuvatuottaja.”

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut