Sarah Michelle Gellar täräyttää Buffy-huhuihin – ”Näytän yhä nuorelta”

1990-luvun kauhukuningatar kertoo selkeän kannan paluuhuhuihin.

2.1.2023 12:00

Fantasiakauhusarja Buffy, vampyyrintappaja (1997–2003) kohosi 2000-luvulla yllättävään kulttisuosioon, joka ei ole vuosien saatossa laantunut.

Menestyksen salaisuus oli Sarah Michelle Gellar, joka nousi 1990-luvulla rakettimaisesti teinikauhun ykköskasvoksi Neve Campbellin rinnalle. Gellarin supervuosi oli 1997, jolloin hän näytteli kolmessa eri hittituotannossa: Tiedän mitä teit viime kesänä, Scream 2 ja Buffyn 1. kausi.

Kulttisuosiosta ja Gellarin vetovoimasta huolimatta fantasiakauhusarjasta ei kuitenkaan ole kuulunut Angel (1999–2004)-spin-offin jälkeen. Nyt fanit ovat janonneet uutta Buffy-sarjaa ja Gellaria on huhuttu pääosaan.

Vaikka Buffyn oikeudet ovat nykyisin Disneyn hallussa ja palkkashekki olisi taatusti tuhti, Gellar ei ole lämmennyt ajatukselle.

”Olen ylpeä siitä, mitä saimme aikaan, mutta sarja on tehty jo kertaalleen. Hienoa, että tarinaa halutaan jatkaa, koska siinä oli kyse tyttöjen voimaantumisesta”, Gellar lausuu kohteliaasti.

Hän tekee kuitenkin varsin selväksi, että hän ei palaa enää Buffyn rooliin.

”Nyt on jonkun muun aika voimaantua. Sarja kertoo alaikäisen tytön kokemuksista. Näytän yhä nuorelta, mutta en ole enää alaikäinen”.

Lisää luettavaa