Sarjakuvalegenda Alan Moore lyttää supersankarielokuvat: ”Aikuiset jonottavat nähdäkseen hahmot, jotka luotiin viihdyttämään 12-vuotiaita poikia”

Painavaa sanottavaa elävältä legendalta.

29.10.2020 18:01

Sarjakuvalegenda Alan Moore on mies Watchmenin, Batman: The Killing Joken ja V niin kuin verikoston takana. NME kertoo, että Moore ei ole kovin tyytyväinen sarjakuvien filmatisointiin.

Hän sanoo, että ei ole enää kiinnostunut sarjakuvista, eikä halua olla niiden kanssa enää missään tekemisissä. ”Olen tehnyt sarjakuvia yli 40 vuotta ja olen vihdoin jäänyt eläkkeelle. Kun tulin alalle, suuri houkutus oli siinä, että media oli niin vulgaari. Se luotiin viihdyttämään tiettyä osaa työväenluokasta, erityisesti lapsia.”

Mooren mukaan ala on muuttunut radikaalisti. Hinnat ovat nousseet, minkä hän myös näkee ongelmana. ”Sarjakuvien ei ole tarkoitus olla vain keski-ikäisille harrastajille. Sen oli tarkoitus olla ihmisille, joilla ei ole paljoa rahaa.”

Yksi Moorea kismittävistä asioista on myös se, että suurin osa ihmisistä yhtenäistää sarjakuvat supersankarielokuviin. ”En ole nähnyt supersankarileffaa sitten Tim Burtonin Batmanin. Ne ovat turmelleet elokuvat, sekä kulttuurin jossakin määrin. Vuosia sitten sanoin, että on hyvin huolestuttavaa, kun sadat tuhannet aikuiset jonottavat näkevänsä hahmot, jotka luotiin 50 vuotta sitten viihdyyttämään 12-vuotiaita poikia.”

”Se vaikuttaa vaaralliselta, se infantilisoi väestön”, Moore päättää.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa