Scarlett Johansson koki viikonloppuna kovia: uutuuskomedia floppasi pahasti

Autot 3 nappasi paalupaikan Pohjois-Amerikan lippukassarallissa. Scarlett Johanssonin Rough Night oli nimensä mukainen.

Pohjois-Amerikan teattereissa oli ruuhkaisa viikonloppu. Wonder Woman joutui luopumaan ykköspaikasta, kun voittoon kaasutteli Pixarin Autot 3– animaatio, joka myi lippuja arviolta 53 miljoonan dollarin edestä. Ykkössijasta huolimatta tulosta voi pitää vain tyydyttävänä, sillä monet Pixar-animaatiot ovat tehneet selvästi parempia avaustuloksia. Lisäksi Autot 3 hävisi sarjan aikaisemmille osille. Ykkösosa teki 60 miljoonan ja kakkososa 66 miljoonan dollarin avauksen.

Wonder Woman oli kolmantena viikonloppunaan listan kakkonen 40 miljoonalla dollarilla. pudotus viime viikonloppuun verrattuna oli 32 prosenttia, mikä on erittäin hyvä luku. Wonder Woman kasvatti Pohjois-Amerikan lipputulonsa 274 miljoonaan dollariin. Muualla maailmassa menee vielä paremmin, sillä Wonder Woman on tuottanut Pohjois-Amerikan ulkopuolella noin 300 miljoonaa dollaria.

Kolmanneksi listalla tuli räppäri Tupac Shakurista kertova All Eyez on Me, joka teki 27 miljoonan dollarin avauksen. Tulosta pidetään hyvänä, sillä All Eyez on Me sai huonot arvostelut, ja elokuvan tuotantohistoria oli kimurantti, joten sen veikattiin alun perin floppaavan.

Neljänneksi sijoittui Tom Cruisen kauhufantasia The Mummy, joka myi toisena viikonloppunaan lippuja vain 13,7 miljoonan dollarin edestä. Elokuva on ollutYhdysvalloissa taloudellinen pettymys, mutta muualla maailmassa lipputuotot ovat hieman paremmat. Dark Universe -elokuvasarjan alku ei kuitenkaan vaikuta lupaavalta Universal-yhtiölle.

Viidenneksi eniten lippuja myi pienen budjetin haileffa 47 Meters Down, jonka piti mennä alun perin suoraan videolle. 47 Meters Down päätettiin kuitenkin julkaista teattereissa The Shallows -leffan menestyksen vanavedessä, ja se osoittautui hyväksi päätökseksi, sillä 5 miljoonan dollarin elokuva myi avausviikonloppunaan lippuja 11 miljoonalla.

Viikonlopun heikoin esitys oli Scarlett Johanssonin komedia Rough Night, joka teki vain 8 miljoonan dollarin avaustuloksen. Elokuvalle odotettiin vähintään tuplasti isompaa tulosta, ja sen veikattiin kilpailevan viikonlopun kakkospaikasta Wonder Womanin kanssa.

Pettymykseksi osoittautui tuli myös Colin Trevorrowin (Jurassic World) ohjaama jännitysdraama Book of Henry, joka ei mahtunut edes kymmenen tuottoisimman elokuvan joukkoon. Elokuvan arviot ovat olleet poikkeuksellisen huonoja, eikä suuri yleisökään elokuvalle lämmennyt.

Autot 3 tulee Suomen teattereihin 28. heinäkuuta. All Eyez on Me sai ensi-iltansa jo perjantaina myös meillä.

Lähde: Uproxx

Aiheeseen liittyvät elokuvat