Scifiklassikon reboot: Alkuperäissarjan tähti kieltäytyi uudesta Aikahypystä

Pettymys faneille.

16.9.2022 12:35

1980- ja 1990-lukujen taitteessa tieteisfaneja innostaneen Aikahypyn (Quantum Leap) uusi käynnistys yskii jälleen. Scott Bakulan ja sittemmin edesmenneen Dean Stockwellin tähdittämän sarjan uuden versioinnin juonikuvauksessa mainittu seikka sai monet alkuperäissarjan ystävät toiveikkaiksi. Sarjan pilottijaksoon liittynyt sähellys ei kuitenkaan ole jäänyt ainoaksi toivoa hälventäväksi seikaksi.

Reboot-sarjan luvattiin heittävän Raymond Leen näyttelemä uusi hahmo, tohtori Seong, 30 vuotta sitten kadonneen tohtori Beckettin tavoin aikamatkalle. Seong tiimeineen käynnistäisi Beckettin keksimän aikakoneprojektin uudestaan, jotta Bakulan alkuperäisessä sarjassa näyttelemä Beckett onnistuttaisiin löytämään. Kaiken huipuksi Bakulan vihjailtiin käyvän neuvotteluja paluusta vanhaan rooliinsa.

Neuvotteluja tosiaan käytiin, mutta nyt Bakula on paljastanut karvaan tilanteen:

– Ensinnäkin, kiitos [kaikille Aikahyppyfaneille] vuosikymmenien ajalta! […] Minä en liity mitenkään uuteen ohjelmaan, en ole mukana kameran kummallakaan puolen. Tammikuussa pilottijakso kaupattiin ja minulle lähetettiin sen käsikirjoitus, koska Sam Beckettin hahmo oli siinä. Kun niin monet teistä ovat kysyneet viime kuukausina, miten Aikahyppyä voisi tehdä ilman Samia (tai [Dean Stockwellin] Alia), noh, eiköhän se tässä meille selviä. Näin tämä juttu meni. Tuo sarja on aina ollut lähellä sydäntäni, joten oli todella vaikea päätös jättää tämä projekti välistä.

Bakula lähettää viestissään myös terveiset rebootin tekijöille. Hän kertoo toivovansa näiden onnistuvan ja toivottaa heille tuttuun positiiviseen tyyliinsä hauskaa aikahyppelyä.

 

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa