Kulttiklassikko Aikahypyn reboot vaikeuksissa? Höykytystä tekijäjoukolle

Pilottijakso ei kelvannut.

27.7.2022 20:31

Ysärisarja Aikahypyn (Quantum Leap) faneille on ikävämpää kerrottavaa. Pieleen menneen tieteellisen kokeen jäljiltä eri aikoihin ja eri ihmisten elämiin siirtyilevän tohtori Beckettin seikkailuille luvattiin yllättäen jatkoa aiemmin tänä vuonna. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että sarjan reboot vinkuu ja takkuaa kuin Aikahypyn Alin mobiililaite Ziggy.

Aikaan 30 vuotta alkuperäisen sarjan tapahtumien jälkeen sijoitetun uuden sarjan piti esitellä tohtori Seong (Raymond Lee). Hänen piti tiimeineen jatkaa Beckettin työtä aikamatkailun parissa ja selvittää, mihin Beckett katosi. Mutta tv-yhtiö NBC:n tilaama pilottijakso ei kelvannutkaan yhtiölle.

Tohtori Seongin tie ei noussut silti NBC:n nuivan suhtautumisen takia aivan pystyyn. Kulisseissa on käyty rakentavia keskusteluja, sarjan tekijätiimissä tehty nopeasti uusia järjestelyjä ja uutta materiaalia kuvattu.  Aiempaa pilottijaksoa ei tämän hetken tietojen mukaan ole tarkoitus hyllyttää kokonaan, vaan se esitetään sarjassa myöhemmin.

Showrunnerit Steven Lilien ja Bryan Wynbrandt ovat uusien järjestelyjen myötä saaneet väistyä, ja vastaava tuottaja Martin Gero (Blindspot, Stargate: Atlantis) on astunut heidän paikalleen. Tapahtunutta on perusteltu lähinnä ohjaukseen liittyvillä taiteellisilla näkemyseroilla. Lilien ja Wynbrandt ovat siirtyneet sarjan tuottajiksi, ja samaan tiimiin on liitetty uutena nimenä Dean Georgaris. Hän on aiemmin mm. käsikirjoittanut elokuvia Mantsurian kandidaatti (vuoden 2004 versio) ja Megalodon.

 

Lähteet: Deadline, Collider

Lisää luettavaa