Seinfeld-tähti paljastaa: Sarjan fanit olivat valmiita todella yllättäviin tekoihin

Tv-sarjan luonteen huomioon ottaen erikoista.

18.5.2020 16:03

Takavuosien suosikkisarja Seinfeld veti katsojia ruutujen ääreen peräti yhdeksän kauden ajan. Vuonna 1998 päättyneen tv-sarjan lähtökohtana oli, ettei se kertoisi oikeastaan mistään. Stand up -koomikko Jerry Seinfeld esitti sarjassa puolifiktiivistä painosta itsestään. Hänen rinnallaan tasa-arvoisina päähenkilöinä nähtiin Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus), George Costanza (Jason Alexander) ja naapurin kumma Kramer (Michael Richards).

Seinfeldille kuluva vuosi on juhla-aikaa, sillä sen varsinainen ensilähetys tapahtui 30 vuotta sitten. Elämässään usein Aku Ankan tavoin möhläyksiä tehnyttä George Costanzaa sarjassa näytellyt Jason Alexander on nyttemmin paljastanut, mitä erikoista hänelle tapahtui sen viimeisellä kaudella.

Alexanderin mukaan sarja oli kerännyt 1990-luvun loppua kohti niin suuren fanikunnan, että Seinfeldin kuvauksia varten piti rakentaa suojaseiniä ehkäisemään valokuvaajien tunkeilua. Tähti kertoo joidenkin fanien myös lähestyneen häntä välikäden kautta hämmentävällä ehdotuksella:

– Oma tiedottajani kysyi minulta, jos suostuisin vuotamaan joitakin salaisuuksia [viimeisistä jaksoista] rahaa vastaan. Minä totesin siihen: ”[TV-yhtiö] tappaa meidät! Miten sellaista voisi tehdä?”

Miten ns. ei mistään kertoneen sarjan sisällöstä juoruaminen olisi edes onnistunut, siihen Alexander ei mene. Hän toteaa kuitenkin humoristisesti antaneensa tiedottajalleen palkankorotuksen tämän tapauksen jälkeen.

Seinfeldin kaikki jaksot ovat tällä hetkellä saatavilla Cmore-palvelussa.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa