Sekä kriitiikot että tavalliset katsojat rakastavat uutta supersankaria – Ylivoimainen ykkönen lippuluukuilla

Shazam! ja Uinu, uinu lemmikkini valtasivat kärkisijat.

Viikonlopun ykkösleffa oli odotetusti Shazam! Perjantaina teattereihin tullut DC-supersankaritarina keräsi lippuluukuilla Pohjois-Amerikassa arviolta 53,4 miljoonaa dollaria.

Elokuvan avaustuotto oli samaa luokkaa kuin Marvelin Ant-Manilla, joka teki 57 miljoonan dollarin avauksen heinäkuussa 2015.

Muualla maailmassa Shazam! keräsi 102 miljoonaa dollaria. Paras Yhdysvaltain ulkopuolinen markkina-alue oli Kiina, missä Shazam! myi lippuja 30 miljoonan dollarin edestä.

Shazam! saattaa pitää pintansa tulevinakin viikonloppuina lippuluukuilla hyvin, sillä sekä arvostelut että katsojapalaute ovat olleet erittäin positiivisia. Rotten Tomatoes -sivustolla tuoreusprosentti on 91, ja yleisön antama CinemaScore-arvosana on A eli kiitettävä.

Listan kakkoseksi Pohjois-Amerikassa sijoittui uusintafilmatisointi Uinu, uinu lemmikkini, jonka ensi-iltaviikonlopun tuotot olivat noin 25 miljoonaa dollaria. Muualla maailmassa Stephen Kingin kirjaan perustuva kauhuelokuva tuotti 17,3 miljoonaa.

Uinu, uinu lemmikkini -elokuvankin tulosta voi pitää hyvänä, sillä elokuvan budjetti oli kohtuulliset 21 miljoonaa dollaria.

Molemmat elokuvat tulivat perjantaina ensi-iltaan myös Suomessa.

Lähteet: Box Office Mojo, Forbes

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut