Toimituksen suosikit: DC hakkasi Marvelin

Episodin toimitus ei päässyt yksimielisyyteen: onko Shazam! erittäin hyvä vai ”vain” ihan hyvä. Se päihitti toimituksen tähdissä kuitenkin ohjelmistossa olevan toisen supersankarileffan, Captain Marvelin.

 

5.4.2019 11:52

DC:n supersankarielokuvaksi harvinaisen valoisa ja hauska Shazam! kertoo teinipojasta, joka saa supervoimat. Sivutuotteena hän muuttuu niitä käyttäessään ulkoisesti aikuiseksi mieheksi. Tästä vedetään mukavaa huumoria, vaikka mukana on myös tummempia sävyjä. Se tuntuu häiritsevän osaa toimituksesta, joka olisi halunnut vieläkin suuremman pesäeron perinteisiin supertarinoihin.

Iranilaisella Jafar Panahilla on sukset pahasti ristissä kotimaansa vanhoillisen valtakoneiston kanssa. Elokuvantekokielloista huolimatta hän on jälleen saanut länsimaihin levitykseen uuden pienen helmen. Kolme naista sijoittuu Iranin karulle maaseudulle ja kertoo sikäläiseen viihdekulttuuriin liittyvän juonen kautta myös naisen asemasta.

Kotimaisessa dokumentissa Vedenneito nuoret tutustuvat suomalaiseen luontoon. ”Salakavalasti”, kuin hauskan koko perheen seikkailun kautta elokuva houkuttaa itse kutakin suuntaamaan ulkoilmaan sisällä kyhjöttämisen sijaan.

Mikään viikon normaalilevitykseen tulevasta neljästä uutuudesta ei ole sinänsä huono, ne vain tuntuvat tällä kertaa uppoavan ohjelmiston laajaan keskikastiin. Stephen Kingin kauhutarinan uusintaversio Uinu, uinu lemmikkini ehtii alussa herättää toiveita jostain hieman erilaisesta pelottelusta, mutta sekin tyytyy sitten puolivälin jälkeen olemaan tyypillinen moderni säikyttely huolimatta tarinaan tehdyistä muutoksista – jotka nekin tietysti joitakin puristeja ärsyttivät.

 

Lisää luettavaa