Toimituksen suosikit: Pretty Womanin Paluu

Viikonloppuna elokuvateattereiden ohjelmistoon saapuvat Hollywood-diivan paluu, poliittisen vaa’ankielen elämäkerta ja ruotsalainen versio kaikista Garry Marshallin 2010-luvun elokuvista.

15.3.2019 12:16

1980-luvulla kevyemmässä materiaalissa kuuluisuuteen ja suosioon singahtanut  Julia Roberts tekee huumedraamassa Paluu ehkä katu-uskottavimman roolinsa ikinä. Hän esittää opioidikoukussa olevan pojan (Lucas Hedges) äitiä, joka joutuu sukeltamaan lapsensa todellisuuteen tämän palatessa yllättäen käymään kotona.

Jos Donald Trumpista ei olisi tullut presidenttiä, 85-vuotias Ruth Bader Ginsburg todennäköisesti viettäisi hyvin ansaittuja eläkepäiviä. Nyt hän ei kuitenkaan katso voivansa luopua Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden tuomarin elinikäisestä tittelistään. Kevyen pätevä elämäkerta / oikeussalidraama Oikeuden puolesta kertoo millaisen matkan Ginsburg – ja koko amerikkalainen yhteiskunta – on kulkenut.

Yksi Julia Robertsin isoimmista hiteistä on Garry Marshallin ohjaama Pretty Woman. Ilmeisesti kiitollisuudesta hän on suostunut myös miehen viime aikojen kamaliin, juhlapyhien ympärille rakennettuihin ihmissuhdesykkeröihin. Niissä näennäisesti tuntemattomien ihmisten elämät nivoutuvat toisiinsa. Onnen kukkuloilla on aiheen ruotsalainen variaatio, eikä se onnistu yhtään sen paremmin.

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia