Toimituksen suosikit: Oscar-viikonlopun erikoinen

Oscar-gaalan kunniaksi Episodi koosti Toimituksen suosikit -taulukon, jossa viikonlopun uutuuselokuvien ohella on kaikki Suomessa ensi-iltansa saaneet, missä tahansa kategoriassa ehdolla olevat elokuvat. Toimituksen vuoden parhaaksi valitsema elokuva tosin ei päässyt ehdokkaaksi parhaan elokuvan Oscar-kategoriassa…

22.2.2019 15:54

Juhlan kunniaksi mukana on muutama nimike, jotka eivät vielä ole ehtineet Suomen ohjelmistoon, mutta jotka edes jotkut toimittajat ovat ehtineet nähdä. Niitä ovat esimerkiksi Kapernaum – kaaoksen lapset ja Van Gogh – ikuisuuden porteilla.

Taulokosta puuttuvat tietysti myös sellaisia elokuvia kuin Roma ja Can You Ever Forgive Me?, jotka eivät Suomessa ole päässeet normaalilevitykseen – ainakaan vielä. Nudge nudge, wink wink…

Varsinaisia uutuusensi-iltoja viikonloppuna ohjelmistoon tulee kolme kappaletta. Burning ja Destroyer ovat kumpikin jännitysdraamoja, mutta niin erilaisia kuin kaksi elokuvaa vain voi olla. Jotenkin ne silti päätyivät tasapisteisiin.

Viikonlopun kolmas uutuus on ruotsalainen lastenfarssi Lasse vs Lasse, mutta sen oli ehtinyt nähdä vasta yksi toimittajista.

Lisää luettavaa