Toimituksen suosikit: Toimitusta lapsettaa

Tällä viikolla ohjelmistoon tuli viisi uutuuselokuvaa, joista varsinkin yhden kohdalla on pidettävä kiirettä.

15.2.2019 12:51

Kertoo ehkä jotain Episodin toimituksesta, että taulukon kärjessä on kaksi leluleffaa. Viikon parhaan vastaanoton sai kuitenkin uutuuksien ainut vakava draama. Beautiful Boy kertoo huumeongelman vaikutuksesta kaikkiin perheenjäseniin. Vaikka riippuvuutta on kuvattu Hollywood-suodattimen läpi, elokuva onnistuu koskettamaan tunnetasolla. Plus Steve Carellia ja Timothée Chalamet’ta katsoo aina mielellään.

Free Solo on Oscar-ehdokas parhaan dokumentin kategoriassa. Uskomattoman riskin ottavasta kiipeilijästä kertova elokuva kannattaa katsoa mahdollisimman suurelta kankaalta. On kuitenkin pidettävä kiirettä, sillä henkeäsalpaava dokumentti on vain piipahtamassa muutamassa erikoisnäytöksessä.

Kolmanneksi uutuuksien joukossa nousi uusin Risto Räppääjä -musikaali. Pullistelijan tekijät ovat vaihtuneet niin kameran edessä kuin takana, ja konsensus on, että se on tuonut elokuvaan raikkautta. Aikuiskatsojien kannattaa silti yrittää tukahduttaa myötähäpeään ja eläytyä lapsiyleisön intoon.

Happy Death Day 2U unohti, että on kauhuelokuvan jatko-osa ja panosti enemmän komediaan ja saippuaoopperaan. Joillekin toimituksen jäsenille se oli anteeksiantamatonta, kuten oheisesta arviosta voi päätellä. Jotkut kuitenkin antoivat sille anteeksi alkuperäisen elokuvan kekseliäisyyden vuoksi. Ensimmäistä elokuvaa näkemättömille uutuutta on kuitenkin vaikea suositella.

Ensi-iltaviikon suurin tulokas, budjettinsa sadoissa miljoonissa dollareissa kellottava Alita, Battle Angel jäi tällä kertaa uutuuksista viimeiseksi toimituksen silmissä. Robert Rodriguez osaa näyttävän, digitaalisesti luodun toiminnan ja elokuva näyttää suurimmaksi osin upealta. Silti tarina jäi monen mielestä vajavaiseksi muutenkin kuin että se loppuu jatko-osan petaamiseen.

 

Lisää luettavaa