Toimituksen suosikit – Kaksi tapaa lopettaa vuosi

Vuoden 2018 kääntyessä uudeksi vuodeksi 2019 saapuu teattereihin vielä kaksi uutta elokuvaa. Niiden kautta voi päättää haluaako vuoden vaihtaa lämmöllä ja ajatuksella vai niiden vastakohdalla.

 

28.12.2018 14:10

Perjantaina 28. joulukuuta vuoden 2018 elokuvaohjelmistoon saapuivat vuoden hieman reilusta 190. ensi-illasta kaksi viimeistä.

Niistä nousi suurempaan suosioon Hirokazu Koreedan Cannesin Kultaisen palmun voittaja Shoplifters – perhesalaisuuksia. Se kertoo näpistelyillä ja pikkurikoksilla itsensä elättävästä perheestä. Perheen elämäntapa mullistuu, kun erään keikkakierroksen yhteydessä mukaan tarttuu myös kaltoin kohdeltu pikkutyttö. Sillä vaikka varallisuutta ja lainkuuliaisuutta ehkä puuttuukin, rakkautta ja lämpöä taparikollisilla riittää jaettavaksi asti.

Lähtökohdissa olisi ollut aineksia vauhtiin ja kommelluksiin. Tapansa mukaan Koreeda kuitenkin välttelee näyttävyyttä, tunteiden lypsämistä ja helppoja ratkaisuja. Silti rauhallinen ja seesteinen elokuva on täynnä sydäntä.

Shopliftersin ohella ohjelmistoon saapuu ranskalainen romanttinen komedia Kaikki rakkaudelle. Koska kyseessä on ranskalainen romanttinen komedia, sen suostui katsomaan etukäteen vain yksi Episodin toimittaja, joten elokuva ei noussut taulukkoon asti. Seksin vonkaamisen vuoksi vammaista teeskentelevästä miehestä kertovan elokuvan arvion voi kuitenkin lukea alla olevasta linkistä.

 

Lisää luettavaa