Seksielämää, trendejä ja New Yorkin humua yhdistelleen hittisarjan jatko – kannattaako Sinkkuelämää-fanin vaivautua?

Neljä asiaa, jotka uudesta sarjasta nousevat pintaan.

10.12.2021 22:30

HBO Max -suoratoistopalvelussa eilen kahdella jaksolla aloittanut And Just Like That… jatkaa Sinkkuelämää-sarjan ja -elokuvien tarinaa. Uuden sarjan on luonut Darren Star, eli sama henkilö, joka toimi myös alkuperäisen Sinkkuelämää-sarjan (1998–2004) luojana. Newyorkilainen Carrie (Sarah Jessica Parker) on edelleen tarinan keskushenkilö ja hänen tuttavapiirinsä rikas, mutta vannoutuneimmille Sinkkuelämää-faneille uutuus voi olla silti pettymys.

Keski-ikä

HBO Maxin tiedotteen mukaan Carrie, Miranda (Cynthia Nixon) ja Charlotte (Kristin Davis) ovat palanneet vaalimaan ystävyyttään, pitämään huolta niistä, jotka tarvitsevat heitä ja nauttimaan siitä, kuinka upeaa elämä voi olla 50-vuotiaana. Jos Sinkkuelämää -elokuvissa tuttujen naishahmojen ikää pyrittiin jopa peittelemään, nyt sitä hierotaan katsojan naamaan niin, ettei kukaan voi enää syyttää tekijöitä vastaavasta. Hahmot muistuttavat keski-ikäisyydestään vähintään sanomalla ikänsä ääneen useaan otteeseen. Jos alkuperäinen sarja oli parhaimmillaan dialogissaan jopa nokkela, nyt puheenaiheet juuttuvat ilmiselviin seikkoihin.

Ihmissuhteet

Ystävyys on asia, joka kannattelee myös And Just Like That… -sarjaa. Tämä korostuu erityisesti silloin kun henkilökohtaiset tragediat koettelevat hahmoja. Vaikka yksi tutusta naisnelikosta onkin poissa, Kim Cattrallin sivuutettua paluun räväkän Samathan rooliin, Mirandan, Charlotten ja Carrien piiri tiivistyy. Samanthan poissaolo on kirjoitettu uutukaiseen mukaan tavalla, joka myötäilee julkisuuteen pulpahtaneita huhuja Cattrallin ja entisen nelikon muiden jäsenten välirikosta.

Kuolema

Cattrallin jättämää aukkoa paikataan useilla sivuhahmoilla, joihin lukeutuu mm. Nicole Ari Parkerin tulkitsema Lisa. Tuoreiden kasvojen tukena on tutumpien Sinkkuelämää-sivuhahmojen joukko, kärjessään Willie Carsonin (1964 – 2021) häpeilemättömän hauska Stanford. Stanfordia kaivataan erityisesti tunnelman notkahtaessa surulliseksi. Showrunner Michael Patrick Kingin mukaan Carsonin kuolemaa ei ole kirjoitettu sarjaan.

Aika

Alkuperäinen Sinkkuelämää nosti esiin trendejä ja muotivirtauksia. And Just Like That… näyttää, että Carrien vaatekomeroon mahtuu yhä vaikka asumaan. Vaikkei Carriella ole lapsia, hänellä on kuitenkin täysi työ pysyä trendien kintereillä. Hän päätyy tekemään podcastia, jossa pitäisi kuulua kuuminta lakanapuhetta, kuten hänen teksteissäänkin. Ellei entisen kaltaista kuhertelua Kihon (Chris Noth) kanssa lasketa, hän saa kuitenkin huomata olevansa vanhanaikainen.

Sarja alleviivaa poliittisen korrektiuden aikakautta panemalla mm. Mirandan kompastelemaan sanoihinsa. Se kärsii runsaudenpulasta yrittäessään ratsastaa mahdollisimman monen asian aallonharjalla: tuossa on lesbopari, tuolla on menestyvä ei-valkoihoinen naishahmo, makuuhuoneessa paukkuu kiimainen teiniseksi – paljous pystyy silti vain hädin peittämään kaiken teennäisyyttä.

 

And Just Like That… HBO Maxilla 9.12.21 alkaen, uudet jaksot torstaisin.

Lisää luettavaa