Tänään tv:ssä: Siitä tulee raaka keikka kun Schwarzenegger joutuu vastakkain Mobin kanssa

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1986 valmistunut Raaka keikka.

24.9.2015 07:27

Tänään nähdään televisiossa kasaritoimintaa, jossa mukana on Arnold Schwarzenegger. Toimintatähden uran alkuaikoina vuonna 1986 valmistunut elokuva kertoo kovaotteisesta sheriffistä, joka soluttautuu Chicagon rikollispiireihin kostaakseen ystävänsä pojan kuoleman.

John Irvinin ohjaama elokuva on mainiota viihdettä Schwarzeneggerin faneille, mutta sen suomalainen nimi on itse asiassa hupaisa käännöskukkanen, kuten leffojen suomalaisista nimistä kertovassa artikkelissamme on huomattu.

Elokuvan suomalaisen dvd-julkaisun takakannessa luki nimittäin seuraavasti:

”Tehtävästään erotettu FBI-agentti joutuu vastakkain Mobin kanssa. Kun hänet kerran on vedetty juttuun mukaan, ulospääsyä ei ole. Valmistaudu armottomaan taisteluun – kukaan ei anna hänelle raakaa keikkaa.”

Takakansitekstissä puhutaan ilmeisesti herrasta nimeltä Mob tai Mobi, mutta kyseessä on tietenkin englannin sana mob, jolla tarkoitetaan yleensä mafiaa.

Juonikuvauksen ”kukaan ei anna hänelle raakaa keikkaa” taas tulee englanninkielisestä ilmauksesta ”nobody gives him a raw deal”, eli ”kukaan ei kuseta häntä” tai jotain sen tapaista.

Mikä ylipäänsä on raaka keikka? Ja kuka sellaisia antaa?

Raaka keikka nähdään Kutosella torstaina 24.09.2015 klo 22.00.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa