Simon Pegg tyrmää toiveet kulttielokuvan jatko-osasta: ”Et v*ttu tarvitse Shaun of the Dead 2:ta!”

Ei enää jäätelöpuikkoja ja aitojen yli hyppelemistä?

9.7.2023 12:31

Näyttelijä Simon Pegg vieraili vastikää Guardianin haastattelussa ja vihjaili jälleen, että hän ja ohjaaja Edgar Wright ovat suunnittelemassa uutta, neljättä yhteistä elokuvaansa. Viittauksia mahdolliseen uuteen leffaan on tullut tasaisesti viime vuosina, onhan kaksikon viimeisimmästä yhteistyöstä jo kymmenen vuotta.

Aiempien elokuvien faneille tuoreimmassa vihjailussa oli myös kääntöpuolensa. Jatkoa kaksikon aiemmalle Cornetto-trilogialle, johon kuuluvat Shaun of the Dead (2004), Hot Fuzz (2007) ja The World’s End (2013), ei tule.

”Mitä tahansa Edgar ja minä teemme seuraavaksi, emme aio luottaa siihen, mitä olemme tehneet aiemmin”, sanoo Pegg haastattelussa.

”Pidän ajatuksesta ärsyttää ihmisiä. Kaiken polttamisessa on jotain hauskaa. Kaikkea sitä, mitä ihmiset luulevat meidän olevan, emme tule olemaan. Meidän pitäisi vain tehdä jotain, mitä kukaan ei odota.”

Peggin ja Wrightin käsikirjoittamassa Cornetto-trilogiassa jokainen osa oli itsenäinen teoksensa, mutta samoilla taustatekijöillä, pääosanesittäjillä ja muilla toistuvilla elementeillä. Jokaisessa osassa esimerkiksi parodisoidaan eri elokuvan lajityyppejä, syödään jäätelöpuikkoa ja möhlitään aitaa ylittäessä.

Jatko-osia ei tule tippumaan Peggin mukaan myöhemminkään.

”Jos joskus teen Instagram Live -tilaisuuden tai jotain muuta, ihmiset sanovat aina: ’Tarvitsen Shaun of the Dead 2:n elämääni’. Ja minä sanon: ’Ei, et vittu tarvitse Shaun of the Dead 2:ta! Viimeinen asia, mitä tarvitset, on Shaun of the Dead 2! Se on ohi. Pääse yli siitä!”

Peggiä pääsee näkemään leffateatterissa heti ensi viikolla, kun Vaarallinen tehtävä -elokuvasarjan uusin osa saapuu Suomen teattereihin 14. heinäkuuta.

Lähde: Guardian

Lisää luettavaa