Sopranos-näyttelijä muistelee, miksi hän välttyi kiusaamiselta

HBO Max

Kova kaveri.

Näyttelijä Tony Siricon kuolema karsi jälleen yhden tutun Sopranos-kasvon keskuudestamme. 79-vuotiaana kuollut Sirico oli sarjan vakiohahmoja sen alusta, eli vuodesta 1999 asti. Siricolla oli myös vahva merkitys nuorelle kanssanäyttelijälleen Robert Ilerille.

Iler, joka päätyi Tony Sopranosin pojan, A. J. Sopranosin rooliin alle 15-vuotiaana, muistelee välttyneensä monelta pahalta juuri Siricon takia. Sarjassa Paulie ”Walnuts” Gualtieria näytellyt Sirico omasi tosielämässä vankilataustaa. Hän suoritti 1970-luvulla esim. melkein kaksivuotisen tuomion Sing Singin muurien takana mm. kiristyksestä ja aseiden hallussapidosta. Ilerin mukaan Siricon rankka tausta oli tietyllä tapaa hyödyksi:

– Kun puhutaan kaikesta hyväksikäyttämisestä, ihmiset aina kyselevät minulta, tehtiinkö minulle kulisseissa mitään sellaista. […] Kun teimme toista tai kolmatta jaksoa, Tony Sirico vain tuli luokseni ja sanoi, että: ”Hei, jos kukaan koskaan… häiritsee sinua, tai joku sanoo jotain, kerro Tony-sedälle, jooko?” Ja siltä minusta tuntui myös koulussa. Olin jotain 13-vuotias ja huomasin: ”Ai, tämä kersa yrittää ryppyillä minulle? Minäpä voin luottaa Tony Siricoon.”

 

Lähde: Indiewire