”Spede Pasanen yritti raiskata minut”, väittää Lenita Airisto uudessa kirjassaan

Lenita Airiston mukaan Spede Pasanen kävi yllättäen hänen kimppuunsa vuonna 1991.

7.3.2022 09:40

Liike-elämän ja mediamaailman vaikuttaja Lenita Airisto tunnetaan suorapuheisuudestaan.

Uudessa muistelmakirjassaan Noitanaisen ilosanoma Airisto ottaa osaa Me Too -keskusteluun. Hän kertoo teoksessaan kokemastaan häirinnästä ja kiusaamisesta.

Airisto haluaa tuoda julki erityisesti yhden asian. Hän kirjoittaa, että Spede Pasanen yritti raiskata hänet toimistossaan vuonna 1991.

Airisto ja Pasanen olivat pitämässä palaveria liittyen yhteiseen televisioesiintymiseen Kolmoskanavan 7. hetki -ohjelmassa. Airiston mukaan Pasanen kävi yllättäen hänen kimppuunsa.

”Salamannopeasti Spede hyökkäsi päälleni, kaatoi minut sohvalle ja tunsin, miten hänen kielensä tunkeutui suuhuni”, Airisto kirjoittaa.

Airisto kertoo onnistuneensa torjumaan yrityksen potkaisemalla arkaan paikkaan.

”Etpäs kusipää onnistunut”, oli Airisto todennut kertomansa mukaan.

Spede oli ainakin pariin kertaan pyytänyt Airistoa näyttelemään elokuvassaan, mutta tämä oli kieltäytynyt.

Välikohtauksen jälkeen Airisto teki Pasasen kanssa sovitun tv-esiintymisen, jonka juontajana toimi Jörn Donner. Airisto ja Pasanen eivät enää sen jälkeen tavanneet.

Pasanen kuoli 71-vuotiaana vuonna 2001, joten hän ei pysty enää vastaamaan Airiston syytteeseen.

On kuitenkin todennäköistä, että asiaa puidaan tulevina viikkoina mediassa, ja Pasasen tuntemilta ihmisiltä pyydetään kommentteja asiaan.

YouTubesta löytyy ote 7. hetki -ohjelman jaksosta, jossa Airisto ja Pasanen vierailivat. He keskustelevat siinä Donnerin kanssa elokuvasäätiöstä.

Lähteet: HS, Ilta-Sanomat

Lisää luettavaa