Spike Lee vertasi Donald Trumpia Hitleriin – Kutsuu entistä presidenttiä Agentti Appelsiiniksi

Ohjaajalegenda kritisoi kovin sanakääntein.

Ohjaajalegenda Spike Lee kritisoi The Guardianin mukaan Yhdysvaltain entistä presidenttiä Donald Trumpia kovin sanakääntein. Lee palkittiin erikoispalkinnolla New York Film Critics Circlen toimesta.

Kommentti tuli vasta nyt julkisuuteen, mutta se oli äänitetty samana päivänä, kun hyökkäys Yhdysvaltain Capitoliin tapahtui. ”Koko maailma nauraa Yhdysvalloille. Elämme hyvin vakavaa aikaa. Presidentti Agentti Appelsiini jää historiaan Hitlerin ja vastaavien kanssa… Kaikki hänen kaverinsa, he jäävät väärälle puolelle historiaa”, Lee sanoi.

Lee on kieltäytynyt sanomaan Trumpin nimeä. Ohjaaja on viitannut häneen jo vuosia julkisuudessa nimellä Agentti Appelsiini.

Edit. Toimittajalla on käynyt nolo moka. Lee viittaa Trumpiin nimellä Agent Orange, joka nopealla assosiaatiolla viittaa pitkään jatkuneeseen vitsailuun entisen presidentin ihonväristä. Terävä lukija kuitenkin huomautti, että lempinimellä on myös syvempi merkitys, joka viittaa Vietnamin sotaan: Agent Orangeksi kutsuttiin kasvimyrkkyä, jota levitettiin pitkin Vietnamin metsiä. Myrkky aiheutti sodan kaikille osapuolille vakavia terveyshaittoja.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut