Squid Game -kohu jatkuu – hittisarjaan liittyvät Halloween-asut kielletty useissa kouluissa Euroopassa ja Amerikassa

Nuoriso joutuu pohtimaan asuvalintojaan uusiksi.

Eteläkorealaissarja Squid Game on onnistunut saamaan koko maailman pauloihinsa vain reilussa kuukaudessa. Netflix-hitin suosio näkyy myös valtavana kiinnostuspiikkinä sarjassa nähtäviä asuja kohtaan, varsinkin näin Halloweenin alla. Moni koulu ei kuitenkaan ole ilahtunut ajatuksesta, että oppilaat saapuisivat opinajoonsa pukeutuneena sarjasta tuttuihin asustuksiin.

Tähän mennessä ainakin Dublinissa, Madridissa ja New Yorkissa useat koulut ovat ilmoittaneet, että oppilaat eivät ole tervetulleita Halloween-menoihin Squid Game -asuissa. Virallisissa vanhemmille lähetetyissä lausunnoissa sanotaan, että kyseinen sarja ”ei ole missään nimessä soveltuva nuorten oppilaiden katsottavaksi” ja että ”siitä inspiraationsa saaneet asut ovat vastoin koulun väkivallanvastaista arvolinjaa”.

Squid Game seuraa velkojensa kanssa kamppailevien ihmisten joukkoa, joka saa mahdollisuuden osallistua elämää mullistavaan peliturnaukseen. Pelaajat nähdään vihertävässä kaksiosaisessa veryttelyasussa sekä valkoisissa Vans-tennareissa ja pelinjärjestäjät taas pinkissä haalarissa sekä kasvot peittävässä mustassa naamiossa, jota koristaa ympyrä-, kolmio- tai neliö-symboli. Asut ovat siis suhteellisen yksinkertaisia toteuttaa, minkä vuoksi ne varmasti ovatkin vedonneet moniin Halloweenin juhlijoihin.

Nähtäväksi jää kuinka monta koulua ympäri maailmaa lähtee lopulta seuraamaan tätä kiellon esimerkkiä.

Lähde: Hyperbeast

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut