Star Trek -legendaa syytetään miesmallin kopeloinnista ja ahdistelusta

Harvey Weinstein -syytökset avasivat Pandoran lippaan. Kevin Spacey, Louis C.K., Charlie Sheen ja moni muu Hollywoodin silmäätekevä on sen jälkeen kohdannut kovia syytöksiä.

George Takei näytteli alkuperäisessä Star Trekissä legendaarista Sulua. Tämän jälkeen hänestä tuli LGBT-maailman näkyvimpiä hahmoja ja puolestapuhujia. Nyt syytökset kohdistuvat häneen.

Entinen malli Scott R. Brunton syyttää Takeita kopeloinnista. Väitteen mukaan seksuaalinen häirintä tapahtui vuonna 1981.

– Tämä tapahtui kauan sitten, mutta en ole koskaan unohtanut sitä. Se on sellainen tarina, jota kerrot ihmisille, kun muistelette menneiden omituisia tapahtumia. Olen kertonut tätä vuosikausia, mutta nyt hermostun, kun joudun kertomaan tarinan julkisesti, Brunton kertoo.

Brunton tapasi Takein sen jälkeen, kun häneltä meni parisuhde poikki entisen miesystävänsä kanssa. Takei oli paikalla lohduttamassa häntä. Heidän suhteensa sai kuitenkin yllätyskäänteen, kun Takei pyysi hänet asunnolleen kostean illan päätteeksi.

– Seuraavaksi tajuan, että hän on vetänyt housuni nilkkoihin ja samalla kopeloi nivusiani, jotta saisi alushousuni alas. Samalla hän testaili varustuksiani. Havahduttuani kysyin, että mitä ihmettä olet tekemässä? Totesin, etten halua tehdä tätä. Hän sanoi: ”Sinun pitää vain rentoutua, yritän vain tehdä olosi mukavaksi.” Sanoin uudestaan, etten halua tehdä sitä ja haluan lähteä pois. Hän sanoi, etten ole ajokunnossa. ”En välitä siitä, haluan vain lähteä.” Sain housuni ylös ja lähdin ulos aivan shokissa. Menin autooni ja istuin siellä niin kauan, että pystyin ajamaan kotiin. Ja se oli siinä, Brunton kertoo.

Takei kommentoi hiljattain Spaceyn syytöksiä näin: ”Se on aina väärin, kun voimasuhteet liitetään tällaiseen tapahtumaan”.

Juuri tämä kommentti sai Bruntonin turhautumaan.

– En halua häneltä mitään muuta kuin anteeksipyynnön. Olen varma, että hän pyyhkäisee sanomiseni maton alle. Tai en tiedä, ehkä ei, Brunton toteaa lopuksi.

Takeilta on pyydetty kommenttia, mutta hän on tällä hetkellä Japanin ja Australian reissulla, eikä halua kommentoida asiaa juuri nyt.

Lähde: Uproxx

Aiheeseen liittyvät jutut