Star Trekin luoja vastusti Patrick Stewartin roolia TNG:ssä – ”Hän ei ymmärtänyt”

The Next Generationista tuli epäilyistä huolimatta erittäin arvostettu Star Trek -sarja.

Patrick Stewartin näyttelemä Enterprisen kapteeni Jean-Luc Picard on nykyään klassinen ja arvostettu Star Trek -universumin hahmo. Mutta jos sarjan legendaarinen luoja Gene Roddenberry olisi saanut päättää – Stewartia ei olisi valittu rooliin lainkaan.

Roddenberryn mielestä Picardia olisi pitänyt esittää ranskalainen näyttelijä Patrick Bauchau. Stewartin mukaan Roddenberry ei halunnut ”kaljua, keski-ikäistä englantilaista” näyttelemään ranskalaista kapteenia. Ulkonäöllisesti hahmon olisi sarjan luojan mielestä pitänyt olla komea seikkailija William Shatnerin kapteeni Kirkin tyyliin.

Stewart paljasti huomanneensa Roddenberryn epäilykset sarjan kuvauksissa.

– Oli selvää, ettei hän ymmärtänyt miksi olen siellä, Stewart sanoi The Hollywood Reporterille.

Stewartin mukaan tilanne oli ”hiukan vaivaannuttava”. Hän kuitenkin lounasti myöhemmin Roddenberryn kanssa, jolloin hän tunsi Roddenberryn ainakin hiukan lämmenneen hänelle.

Lounaan aikana Stewart mietti, olisiko Roddenberryllä antaa mitään lähtökohtaa Picardin hahmolle.

– Söin lounasta hänen kanssaan vain kerran. Olimme kaksin ja sanoin: ”No niin Gene, auttaaksesi minua, kerro mistä idea hahmoon kumpusi? Voitko antaa minulle jotain, jota voisin hyödyntää ja rakentaa siitä?” Ja hän sanoi: ”Joo, minulla on se tässä mukanani.” Sitten hän nappasi laukustaan kuluneen, paperikantisen Horatio Hornblower -kirjan ja sanoi: ”Se kaikki on siellä.” Joten hahmo perustui Horatio Hornbloweriin, Stewart paljasti.

Stewart kuitenkin arveli, ettei Roddenberry ollut häneen ehkä koskaan täysin tyytyväinen.

Merenkävijä Hornblower oli tunnettu taidoistaan ja rohkeudestaan, mutta myös päättäväisyydestään, klassisesta tietämyksestään ja velvollisuudentunnostaan. Todennäköisesti useimpien fanien mielestä Stewart onnistui tuomaan nämä ominaisuudet kapteeni Picardin kautta esille.

Stewart palasi Picardin rooliin Star Trek: Picard -sarjassa. Se on saanut yhden kauden ja toinen on tulossa.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut