Star Trekissä on tulossa häkellyttävä tempaus, jollaista ei franchisen historiassa ole ennen koettu

Tämä avaruuden korpimaa on ollut koluamatta yli 55 vuotta.

23.7.2023 06:01

Tieteissarja Star Trekin ensimmäiset jaksot julkaistiin vuonna 1966. Vaikka alkuperäistä Star Trekiä tehtiin vain kolme tuotantokautta, on franchise porskuttanut sekä tv-ruuduissa että valkokankailla tähän päivään. Tällä aikavälillä Star Trek -sarjojen historiaan on ehtinyt mahtua monenlaista, mutta vielä on kuitenkin jotain, mitä niissä ei ole ikinä ennen tehty.

Edelleen jatkuvia Star Trek -sarjoja ovat animoitu ja komediallinen Lower Decks sekä vakavamielisempi, alkuperäisen sarjan aikajanan läheisyyteen sijoittuva Strange New Worlds. Hieman yllättäen franchisen historian erikoisin irtiotto tapahtuu juuri näistä jälkimmäisessä. Sen uusia jaksoja julkaistaan taas tästä kuusta eteenpäin.

Suomessa SkyShowtimen valikoimiin kuuluvan Strange New Worldsin tulevassa jaksossa, jonka alaotsikko on paljonpuhuvasti Subspace Rhapsody (vapaasti kääntäen Aliavaruuden rapsodia), heittäydytään musikaalilinjalle. Moinen irtiotto tullee repimään fanikunnan mielipiteet rajusti kahtia.

Vaikka monissa muissa tv-sarjoissa on ollut vuosien varrella musikaalijaksoja, ja Star Trek -sarjoissa joskus satunnaisia konserttikohtauksia, edes 1960-luvun psykedeelisimmissä pyörteissä avaruuslaiva Enterprisen miehistöä ei nähty tai kuultu laulamassa ja tanssimassa läpi jakson.

Alla kyseisen jakson traileri:


Lähde: Deadline

Lisää luettavaa