Star Wars: The Last Jedin suurin paljastus saattoikin olla valetta, sanoo ohjaaja

Varoitus: sisältää merkittäviä spoilereita The Last Jedi -elokuvasta!

3.1.2018 12:13

Käsikirjoittaja-ohjaaja Rian Johnson on herättänyt joulun ja uudenvuoden jälkeista Star Wars -krapulaa potevan internetin ilmoittamalla Reyn todellisen menneisyyden olevan vielä täysin auki.

Yksi The Force Awakensin merkittävimpiä mysteereitä liittyi päähenkilö Reyn vanhempiin, joiden monet arvelivat kuuluvan jollain tavalla Skywalker-sukuun. The Last Jedi veti kuitenkin Reyltä maton jalkojen alta Kylo Renin paljastaessa, ettei jediksi kouluttautuvassa nuoressa naisessa virtaakaan suurten voimankäyttäjien veri, vaan tämän vanhemmat olivat aivan tavallisia romunkerääjiä.

Kyseessä oli tärkeä temaattinen muutos elokuvasarjassa, sillä nyt kuka tahansa voi olla jedi, ja sankarit voivat ponnistaa mistä tahansa romukasasta, kunhan heille annetaan siihen mahdollisuus. The Huffington Postin haastattelema Johnson vihjaa kuitenkin, ettei kaikki välttämättä ole, miltä näyttää.

”Kaikki on yhä auki, enkä itse kirjoita seuraavaa elokuvaa. J.J. Abrams ja Chris Terrio vastaavat siitä. Kuten kaikissa näissä elokuvissa, se Obi-Wanin puhe tietystä näkökulmasta katsomisesta pätee yhä, joten kannattaa aina pitää mielessä se konteksti, jossa tietoa annetaan”, Johnson kuvailee.

On siis mahdollista, että Kylo Ren on valehdellut Reylle kasvattaakseen tämän epävarmuutta omista kyvyistään. Ja on myös hyvin mahdollista, että Johnson haluaa pitää kaikenlaisen fanien nauttiman spekulaation elossa, jotta internet ei vallan kuihtuisi kasaan ennen seuraavaa Star Wars -elokuvaa.

Lisää luettavaa