Steven Spielberg tienasi miljoonia Tähtien sota -diilissä

17.5.2013 16:11

Steven Spielberg on kaikkien aikojen menestyneimpiä elokuvaohjaajia. Elokuvat kuten Tappajahai, Jurassic Park ja E.T. ovat tuoneet hänelle paitsi mainetta myös valtavat määrät rahaa. Kaiken lisäksi hän on ansainnut miljoonia elokuvalla, jonka tekemiseen hän ei osallistunut lainkaan, paljastaa Celebrity Networthin artikkeli.

Kyseessä on George Lucasin ensimmäinen Tähtien sota -elokuva. Lucas ja Spielberg ovat tunnetusti hyviä ystäviä. Lucas teki Tähtien sotaa samaan aikaan kun Spielberg kuvasi Kolmannen asteen yhteys -elokuvaa. Lucas oli hyvin epävarma oman elokuvansa menestyksestä ja piti Kolmannen asteen yhteyttä todennäköisempänä hittinä. Syntyi diili, jossa ohjaajat tekivät vaihtokaupat elokuvien tuotoista. Lucas sai 2,5 prosenttia Kolmannen asteen yhteyden tuotosta, ja vastineeksi Spielberg sai 2,5 prosenttia Tähtien sodan tuotosta.

Molemmat elokuvat olivat suurmenestyksiä, mutta Tähtien sodan tuotto oli aivan ilmiömäinen. Spielberg tienasi vaihtokaupallaan arviolta 12,5 miljoonaa dollaria, mikä on nykyrahassa noin 46 miljoonaa. Rahaa kilisee kassaan edelleen.

Kannattaa siis auttaa ystävää hädässä, Celebrity Networthin artikkelissa todetaan.

Lue koko tarina täältä.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa