Suomalainen lyhytelokuva pääsi Los Angelesiin ja iTunes-levitykseen

27.8.2012 15:42

Oululaisen Mutant Koala Pictures -tuotantoyhtiön Dr Professor’s Thesis of Evil on hyväksytty ainoana pohjoismaalaisena elokuvana Los Angelesissa syyskuussa järjestettävälle LA Shorts Fest -lyhytelokuvafestivaalille.

LA Shorts Festin voittajaelokuvat ovat oikeutettuja Oscar-ehdokkuuteen. Dr Professor’s Thesis of Evil -elokuvan kansainvälinen levitys alkaa 27.8.2012 iTunes Storessa. Elokuvan voi katsoa myös Suomessa.

Satiirinen Dr Professor’s Thesis of Evil pureutuu supersankari- ja nörttikliseisiin, markkinavoimien vaikutusvaltaan ja fanikulttuurien mielettömyyksiin. Elokuvan päähahmo Dr Professor, maailman menestynein superpahis, on jäänyt mediasirkuksen ja idolistatuksensa vangiksi ja menettänyt kiinnostuksensa pahuuksien tekemiseen. Dr Professoria esittävät Pentti Korhonen (kasvot) ja Brad Cartner (ääni).

Elokuvan takana on joukko nuoria oululaisia media-alan ammattilaisia. Tekijöiden elokuvaa varten kehittämä Motion novel -tekniikka yhdistää valokuvaa, 3D-tietokonegrafiikkaa ja animaatiota muodostaen eräänlaisen liikkuvan sarjakuvan. Elokuva on ensimmäinen Suomen Elokuvasäätiön tukema elokuva, jonka päälevityskanava on internet ja mobiililaitteet.

Lisää luettavaa