Suomalainen taitoluisteluelokuva esillä New Yorkissa

Elokuva julkaistaan tällä viikolla suoratoistona.

28.2.2023 22:00

Roope Oleniuksen ohjaama taitoluisteluelokuva Free Skate pyörii tällä viikolla Regal Union Square -elokuvateatterin ohjelmistossa New Yorkissa.

Asiasta uutisoi Golden Globes, joka julkaisi Oleniuksen ja käsikirjoittaja-päänäyttelijä Veera W. Vilon haastattelun valottaen elokuvan taustoja ja sen tuotantoa.

Free Skaten matka maailmalle on ollut meille erittäin opettavainen projekti, ja sen noteeraaminen Pohjois-Amerikassa näin isosti kaikkine muine yhteydenottoineen vain vahvistaa omaa käsitystämme siitä, että valintamme ovat olleet oikeita ajan haasteista huolimatta”, fiilistelee ohjaaja Roope Olenius.

Elokuva julkaistaan digitaalisissa alustoissa tällä viikolla Pohjoismaissa ja Pohjois-Amerikassa.

“Lämmin vastaanotto Yhdysvalloissa on auttanut jaksamaan kaiken keskellä, ja jännityksellä odotamme tuloksia digitaalisesta myynnistä. Siihen on satsattu paljon”, toteaa elokuvan päänäyttelijä-käsikirjoittaja Veera W. Vilo.

Free Skate on taitoluistelumaailmaan sijoittuva nuoren naisen kasvutarina, jossa lupaava taitoluistelija loikkaa Venäjältä Suomeen paetakseen epäinhimillisiä olosuhteitaan. Valoisasta tulevaisuudesta ja uusista mahdollisuuksista huolimatta menneisyys ei päästä häntä kahleistaan. Hän tajuaa, että vaikean menneisyyden kohtaaminen on ainoa reitti maailman huipulle.

Free Skate sai ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa 21.10.2022.

Lisää luettavaa