Kotimainen uutuuselokuva nähdään pian Pohjois-Amerikan elokuvateattereissa

Free Skate on taitoluistelumaailmaan sijoittuva nuoren naisen kasvutarina.

10.1.2023 14:25

Roope Oleniuksen ohjaama taitoluisteluelokuva Free Skate nähdään Pohjois-Amerikan elokuvateattereissa 27.1.2023 alkaen. Elokuva pyörii kankailla Los Angelesissa, Torontossa, Vancouverissa ja Thunder Bayssa.

Elokuvan levittää kanadalainen IndieCan Entertainment. Yhtiön omistaa kanadalainen Avi Federgreen, joka on tuottanut Kiss and Cry (2017) -taitoluisteluelokuvan.

”Olemme ihan pähkinöinä siitä, että Free Skate saa mahdollisuuden elokuvateattereissa myös Pohjois-Amerikassa, jossa kilpailu on vielä erityisen haastavaa independent-elokuvien suhteen. Erityisesti sydäntäni lämmittää se, että elokuva matkaa myös Los Angelesiin, jossa olen itse kouluttautunut elokuva-alalle, ja joka joka alan murroksesta huolimatta edelleen näyttäytyy elokuvan mekkana maailmassa”, sanoo ohjaaja Roope Olenius tiedotteessa.

Free Skaten kansainväliset myyntioikeudet on Pohjois-Amerikan, ja Pohjoismaiden ulkopuolella lunastanut itävaltalainen myyntiagenttuuri Fizz-e-Motion. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Variety.

“Etsimme pitkään oikeanlaista myyntiagenttia ja oikeanlaista sopimusta elokuvalle. Ehdokkaita on ollut paljon, mutta Fizz-e-Motion tuntui siltä oikealta, ymmärtävän elokuvaamme ja meitä tekijöinä” kertoo elokuvan näyttelijä-käsikirjoittaja-tuottaja Veera W. Vilo.

Free Skate on taitoluistelumaailmaan sijoittuva nuoren naisen kasvutarina, jossa lupaava taitoluistelija loikkaa Venäjältä Suomeen paetakseen epäinhimillisiä olosuhteitaan. Valoisasta tulevaisuudesta ja uusista mahdollisuuksista huolimatta menneisyys ei päästä häntä kahleistaan. Hän tajuaa, että vaikean menneisyyden kohtaaminen on ainoa reitti maailman huipulle.

Monikielinen elokuva nojaa ajankohtaisiin naisurheilijoiden tarinoihin sekä tekijätiimin omakohtaisiin kokemuksiin huippu-urheilusta. Tapetille nousevat niin lajisidonnaiset kuin ihmiskauppaa sivuavat kysymykset.

Roope Oleniuksen (Kyrsyä – Tuftland) toinen kokopitkä ohjaustyö sai ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa 21.10.2022.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia