Suomalaisohjaajan esikoiselokuva valittiin teksasilaisfestivaalille

Esikoisohjaus herättää kansainvälistä huomiota.

Miia Tervo / Dionysos Films

Miia Tervon ohjaama draamakomedia Aurora on valittu SXSW-festivaalille. Teksasin Austinissa järjestettävä festivaali on elokuvan, musiikin, komedian, pelialan ja interaktiivisten sisältöjen tapahtuma.

Aurora esitetään festivaalin Global-nimisessä sarjassa yhdessä seitsemän muun elokuvan kanssa.

”Mahtavaa, että elokuvamme pääsee huippuseuraan. Elokuva on tehty ihmisille – hienoa, että myös muualla arvostetaan hömpsöttelyämme. Mielenkiintoista olisi kuulla, että hihittääkö esim. Kevin Costner siellä, jos hän vaikka eksyy näytökseemme, kun hänenkin leffansa on valittu samalla festarille”, Tervo kommentoi tiedotteessa.

Tervon esikoispitkä kertoo nuoresta rovaniemeläisestä Aurorasta, joka käyttää päivänsä parhaan kaverinsa kanssa kynsiä taiteillen ja yöt railakkaasti juhlien. Yössä hän kohtaa turvapaikanhakijana Suomeen saapuneen Darianin, joka epätoivoisesti miettii keinoja turvatakseen hänen ja pienen tyttärensä elon. Aluksi vastahankainen Aurora päättää auttaa Dariania.

Aurora saa kotimaan ja kansainvälisen ensi-iltansa 25. tammikuuta kun elokuva tulee Suomessa teatteriensi-iltaan ja avaa Ruotsissa Göteborgin kansainvälisen elokuvafestivaalin. Göteborgissa elokuva kilpailee Pohjoismaisen elokuvan palkinnosta.

Elokuvassa näyttelevät Mimosa Willamo, Amir Escandari, Ria Kataja, Chike Ohanwe, Hannu-Pekka Björkman, Oona Airola, Pamela Tola ja Miitta Sorvali.

SXSW Film Festival järjestetään Austinissa 8–17.3.2019.

Aiheeseen liittyvät jutut