Suomalaiselokuva avaa pohjoismaiden suurimmat elokuvajuhlat

Festivaalit järjestetään 25.1.-4.2.2019.

8.1.2019 16:30

Miia Tervon käsikirjoittama ja ohjaama Aurora nähdään Göteborgin elokuvajuhlien avajaiselokuvana. Se on myös yksi kymmenestä elokuvasta, jotka kisaavat festivaalien parhaan pohjoismaisen elokuvan palkinnosta.

Aurora on Rovaniemelle sijoittuva draamakomedia yöt läpeensä bailaavan nuoren naisen ja iranilaisen turvapaikanhakijan kohtaamisesta. Elokuvan pääosissa nähdään Mimosa Willamo ja Amir Escandari. Muissa rooleissa esiintyvät mm. Ria Kataja, Chike Ohanwe, Hannu-Pekka Björkman, Oona Airola, Pamela Tola ja Miitta Sorvali. 25.1.2019 ensi-iltansa saavan elokuvan on tuottanut Max Malka.

Samassa kilpasarjassa suomalaistuotannon kanssa nähdään myös elokuvat Aniara (Pella Kågerman ja Hugo Lilja, Ruotsi), Blind Spot (Tuva Nuvotny, Norja), Koko-di Koko-da (Johannes Nyholm Ruotsi/Tanska) Harajaku (Eirik Svensson, Norja), Lucky One (Mia Engberg, Ruotsi), Season (John Skoog, Ruotsi), Queen of Hearts (May El-Toukhy, Tanska), Sons of Denmark (Ulaa Salim, Tanska) ja Sonja – The White Swan (Anne Sewitsky, Norja).

Lähde: Nordisk Film & TV Fond

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia