Suomessa aloittaa uusi televisiokanava – ensimmäiset lähetykset tänään

Uusi kanava seuraa Foxin jalanjälkiä.

6.1.2023 09:00

Disney-konserniin kuuluva Fox-televisiokanava saa uuden nimen ja kanavailmeen. Star Channel aloittaa Suomen lähetyksensä 6. tammikuuta 2023.

Muun muassa Disney Plus -palvelusta tuttu Star-brändi on optimoitu ja lokalisoitu suomalaiselle televisioyleisölle, ja se seuraa Fox-kanavan jalanjäljissä.

Star Channel jatkaa Fox-kanavalta tuttujen amerikkalaisten sarjojen ja elokuvien sekä kotimaisten viihdeohjelmien esittämistä ympäri vuorokauden samalla kanavapaikalla 12.

Tiedotteen mukaan uusi Star Channel -brändi tuo tv-kanavan vahvemmin osaksi Disneyn viihdebrändien perhettä.

”Star on entuudestaan tuttu Disney Plus -palvelusta – ja monet ohjelmistamme, kuten Simpsonit, Moderni perhe, Ensisilmäyksellä ja 9-1-1, ovatkin jo katsottavissa sekä television että suoratoistopalvelun puolella”, kertoo Hans van Rijn, The Walt Disney Company Nordic & Baltic -yhtiön maajohtaja.

Van Rijn vakuuttaa, että televisioliiketoiminta on edelleen yksi yhtiön prioriteeteista.

”On tärkeää, että voimme innostaa yleisöämme studioidemme maailmanluokan sarjoilla ja elokuvilla heidän valitsemillaan alustoilla.”

Kotimaiset Fox-ohjelmat, kuten Melkein Mensa, jatkavat myös uudella kanavalla. Luvassa on myös kaksi uutta kotimaista viihdeohjelmaa.

Kanavan visuaalinen ilme on saanut inspiraationsa pyrstötähdestä. Ajatuksena on, että Star Channel tähdenlennon tavoin täyttää viihteen ystävän toiveet. Sen hohde valaisee Suomen televisiotaivaan korkealaatuisilla ohjelmilla, jota vain Disney pystyy tarjoamaan, tiedotteessa hehkutetaan.

Lisää luettavaa