Suosittu kauhukirjasarja filmatisoidaan

Käsikirjoittaja Darren Lemke (Jack the Giant Killer, Shrek ja ikuinen onni) on palkattu työstämään käsikirjoitus tuotantoyhtiö Columbia Picturesin tulevaan filmatisointiin suositusta, nuorille suunnatusta kauhukirjasarjasta Goosebumps.

Kyseessä on R. L. Stinen kirjoittama 110-osainen sarja, jonka ensimmäinen osa ilmestyi 1992. Sarjan tarinoille ovat tyypillisiä perinteiset kauhuelementit kuten aaveet, kummitustalot, luurangot ja hirviöt. Sarjan monia kirjoja on käännetty suomeksi erityisesti 2000-luvulla. Maailmanlaajuisesti Goosebumps on myynyt noin 220 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä maailman myydyimmän lasten/nuortenkirjasarjan. Sarjasta on tehty myös televisiosarja.

Filmatisoinnin tarinasta ei vielä ole muuta tietoa kuin että päämääränä on kirjasarjan perinteiden mukaisesti tehdä kunniaa klassisille kauhuelokuville kuten Elävien kuolleiden yö (1968) sekä Ihmispaholaiset (1978) ainoastaan ilman niiden raakaa väkivaltaa ja seksiä. Filmatisoinnissakin ne korvataan komediallisilla piirteillä.

Goosebumps -elokuvan on määrä saapua valkokankaille 2013.

Lähde: Movieweb

Aiheeseen liittyvät jutut