Suosittu koomikko näyttelee pian satoja lapsia hyväksikäyttänyttä tv-julkkista, jonka teot paljastuivat vasta hänen kuolemansa jälkeen

AOP

Henkisesti raskas sarja luvassa.

NME uutisoi, että näyttelijä, koomikko Steve Coogan nähdään pian BBC:n tuottamassa draamasarjassa The Reckoning. Coogan tulee näyttelemään BBC:n entistä radio- ja tv-juontajaa Jimmy Savilea, jonka syytetään käyttäneen hyväkseen satoja lapsia yli 50 vuoden aikana.

Savile kuoli kymmenen vuotta sitten, ja teot tulivat julkisuuteen vasta hänen kuolemansa jälkeen. Savilen on myöhemmin epäilty kuuluneen jopa seksirinkiin. Lastensuojeluun erikoistunut järjestö Isossa-Britanniassa on kertonut julkisuuteen Savilen olleen yksi suurimmista seksuaalirikollisista, joka järjestön tietouteen on tullut.

Savile oli muun muassa Top of the Pops -ohjelman ensimmäinen juontaja. The Reckoning -sarja tulee kuvaamaan Savilen nuoruutta, kuinka hän nousi tunnetuksi julkkikseksi ja kuinka hän käytti kuuluisuuttaan ja vaikutusvaltaisia yhteyksiään hyväksi, jotta kasvavat huhut hänen yksityiselämästään pitäytyisivät poissa julkisuudesta.

Neil McKay ja Jeff Pope ovat sarjan takana. Sandra Goldbacher ohjaa kaikki jaksot. Coogan itse sanoi roolituksestaan sen, että ei ottanut roolia itsestäänselvänä vastaan. ”Jimmy Savilen näytteleminen ei ollut päätös, jonka otin kevyesti. Neil McKay on kirjoittanut älykkään käsikirjoituksen, joka tarttuu sensitiivisesti kauheaan tarinaan.” Coogan on myös sitä mieltä, että tarina on niin tärkeä, että se tulee kertoa.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut