Supersankari Rendel saa oman näyttelyn Kemin sarjakuvakeskukseen

Kotimaisesta supersankarileffasta tuttu Rendelin hahmo saa oman näyttelyn Kemiin.

Lauantaina 21. huhtikuuta Kemin sarjakuvakeskukseen avautuu Rendel-näyttely, jossa on esillä on supersankarista tehtyjä sarjakuvaoriginaaleja, pukuja sekä rekvisiittaa ensimmäisestä suomalaisesta supersankarielokuvasta. Suurin osa materiaalista on yleisön nähtävillä ensimmäistä kertaa.

Näyttelyssä on mukana muun muassa Rendel-hahmon luojan, ohjaaja Jesse Haajan 14 -vuotiaana piirtämä ensimmäinen piirrosluonnos supersankarihahmosta. Mukana on myös muiden piirtäjien sarjakuvaoriginaaleja Rendel -sarjakuva-albumista.

– No onhan se nyt hemmetin upeaa kun omasta luomuksesta tehdään näyttely. Muistan nuorempana kun kävi katsomassa paikallisia sarjakuva- ja lelunäyttelyitä ja mietiskeli että olisi siistiä jos joku vaivautuisi joskus katsomaan jotain minun luomaani, sanoo Jesse Haaja.

Sarjakuvaoriginaalien lisäksi nähtävillä on elokuvarekvisiittaa ja useita pukuja Rendel-elokuvasta. Mukana on esimerkiksi Lahtaajan, Rotikan, Erolan, Marlan ja Rämön puvut sekä Rendel -varamaski.

Rendel on viime vuonna ensi-iltansa saanut suomalainen supersankarielokuva, joka perustuu ohjaaja Jesse Haajan luomaan supersankariin. Elokuva julkaistaan lähiaikoina dvd:nä ja blu-rayna.

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut