Suuri yleisö ei piitannut kriitikoiden arvosteluista – Lytätty sarjakuvaelokuva teki huipputuloksen lippukassoilla

Venom tekee tulosta.

8.10.2018 10:17

Viikonloppuna ensi-iltaan tullut Venom on ollut odotettu tapaus sekä sarjakuvafanien että leffaväen keskuudessa. Supersankarielokuvan arvostelut ovat kuitenkin olleet poikkeuksellisen huonoja. Arvioita keräävällä Rotten Tomatoes -sivustolla Venomin arvioista vain 31 prosenttia on positiviivia.

Venomin ensi-ilta osoitti kuitenkin, että suuri yleisö ei piittaa arvosteluista. Venom tuotti Yhdysvalloissa ensi-iltaviikonloppunaan noin 80 miljoonaa dollaria. Kyseessä on kaikkien aikojen paras lokakuun avaustulos.

Venom tuli ensi-iltaan myös muualla maailmassa. Yhdysvaltain ulkopuolella se keräsi viikonlopun aikana 125 miljoonaa dollaria 58 markkina-alueelta. Maailmanlaajuinen avausviikonlopun tulos oli siis noin 205 miljoonaa, mikä on myös kaikkien aikojen lokakuun ennätys.

Suurista markkina-alueista Kiina ja Japani ovat vielä tulossa myöhemmin, joten elokuvan taloudelliset näkymät näyttävät erittäin hyviltä.

Venom perustuu Marvel-yhtiön sarjakuvahahmoon, mutta se ei ole osa Marvelin omaa elokuvauniversumia, vaan sen on tuottanut Sony Pictures. Elokuvan nimihahmoa esittää Tom Hardy.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia