Talk show -isäntä Jimmy Fallon: Entiseen voi olla vaikea palata

Hommien täytyy kuitenkin jatkua.

Montclair Film Festival

Maaliskuussa myös monien tv-ohjelmien kuvaukset hyydyttänyt koronaviruspandemia vaikuttaa edelleen alan tuotantoihin. Omaa keskusteluohjelmaansa jo kymmenisen vuotta isännöinyt Jimmy Fallon on kuitenkin yksi heistä, jotka ovat pyrkineet jatkamaan show’nsa tekemistä.

Kun useimmat elokuva- ja tv-tuotannot asetettiin tauolle viruksen leviämisen ehkäisytoimien myötä, Fallon ei jäänyt lepäämään laakereilleen. Hän arvelee sketsiohjelmataustansa vaikuttaneen asiaan. Legendaarisen Saturday Night Liven esiintyjänä äkillisiin muutoksiin piti oppia mukautumaan nopeasti, sillä ohjelmaa esitetään nimensä mukaisesti suorana.

– Yksi asia, minkä SNL:stä oppi, oli se, että show’n täytyy jatkua, oli miten oli. Ja myös sen, kuinka paljon ihmiset tarvitsevat sinua, tarvitsevat komediaa, naurua. Joten, heti kun karanteeni astui voimaan, sanoin vaimolleni Nancylle: ”En tiedä mitä tapahtuu. Meidän vain pitää pysyä kotona, enkä tiedä kuinka kauan. Ehkä pari viikkoa.” Ajoin johonkin markettiin ja ostin halvan jalustan, jonka varassa voi pitää puhelinta, Fallon kertoo.

Hän toteaa, ettei tuolloin ollut varma siitä, mitä aikoisi tehdä ja missä muodossa, sillä keskusteluohjelmaa ei voinut kuvata studiossa, eikä ketään voinut kutsua haastateltavaksi kasvokkain. Fallon arvelikin alkuun haastattelevansa lapsiaan ja vaimoaan tai jotenkin vain kuvaavansa karanteeniarkeaan muita viihdyttävällä tavalla.

Fallonin pienten tyttärien odottamattomat edesottamukset ja vähitellen ohjelmaan mukaan otetut etähaastattelut ovat luoneet suuntaa myös muille omista kodeistaan ohjelmiaan jatkaneille talk show -isännille, kuten Stephen Colbertille.

Riisutumpi show luo haasteita tulevaisuuden kannalta. Esquirelle Fallon toteaa, että kymmenen vuoden aikana show vain sai lisää kaikenlaista, tuotantoarvot kasvoivat. Nyt, kun talk show -isännällä ei ole elävää yleisöä vastaamassa sutkauksiin, ei pukua tai mitään parrasvaloihin kuuluvaa, on palattava juurilleen ja olla enemmän oma itsensä.

– Roolini on olla täällä jotenkin ihmisiä varten. Olen onnekas saadessani olla asemassa, jossa voin auttaa jotakuta selviytymään tästä […]. Kun tämä on ohi, show tulee näyttämään erilaiselta. Ehkäpä se tuntuu oikealta. Se tosiaan muuttuu. En tiedä, voinko olla puvussa enää. Tuntuisi omituiselta astua lavalle puvussa. Homma on ollut rentoakin rennompaa. Juttelin [laulaja] Blake Sheltonin kanssa ja Gwen Stefani ilmestyi jostakin [kuvaan] ja alkoi ajella hänen hiuksiaan. Sitä ei koskaan tapahtuisi studiossa, Fallon summaa taannoista muusikkopariskunnan ”vierailua” ohjelmassaan.

Lähteet: Cinema Blend, Esquire