Tältä näyttää Laura Birn Helene Schjerfbeckin roolissa – Esimakua Antti J. Jokisen elokuvasta julkaistu

Tulossa ensi vuonna teattereihin.

8.3.2019 11:30

Antti J. Jokisen Helene kertoo taidemaalari Helene Schjerfbeckin ja Einar Reuterin suhteesta taiteeseen, kirjallisuuteen ja toisiinsa. Elokuvan alkuperäisideana on Rakel Liehun Runeberg-palkinnon voittanut romaani Helene. Elokuvasta on nyt julkaistu teaser-trailer.

Elokuvan pääosaa näyttelee Laura Birn. Toisessa pääroolissa nähdään Johannes Holopainen (Einar Reuter), ja muissa rooleissa Krista Kosonen (Helena Westermarck), Pirkko Saisio (Olga Schjerfbeck), Eero Aho (Magnus Schjerfbeck) ja Jarkko Lahti (Gösta Stenman).

Lehdistötiedotteessa elokuvaa sanotaan  kolmanneksi osaksi Jokisen naistrilogiaa, jonka aiemmat elokuvat ovat Puhdistus ja Kätilö.

Elokuvan kuvaukset alkoivat helmikuussa ja elokuvateattereissa Helene saa ensi-iltansa vuonna 2020. Katso traileri alta.

”Elämme koko tuotannossa Helenen sanoin hurmoksessa. Maalaamista, muodonmuutoksia ja uuden opettelemista kunnioittaen Schjerfbeckiä ja Reuteria. Koko työ jo ennen kuvauksia on kestänyt viisi vuotta, joista näyttelijät ovat olleet mukana viimeiset kahdeksan kuukautta. Voin vain olla kiitollinen, kuinka omistautuneita ihmiset ovat sille haaveelle, joka minulla on ollut. Tehdä elokuva modernin taiteen suurimmasta tähdestä ja mahdottomimmasta perfektionistista Helene Schjerfbeckistä. Hänen ja Einar Reuterin suhde on elokuvan arvoinen”, Jokinen kertoo tiedotteessa.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa