Tämä ei ole vitsi – Arttu Wiskari esittää elokuvassa Obelixia

Piirtäjä Albert Uderzon ja käsikirjoittaja René Goscinnyn vuonna 1959 luoma, maailmanlaajuiseen suosioon noussut Asterix on tulossa huhtikuussa elokuvateattereihin uudessa elokuvassa Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho. Elokuva perustuu samannimiseen sarjakuva-albumiin. Asterixin seikkailuista on tehty jo lukuisia elokuvia, mutta nyt valkokankaille saadaan pitkästä aikaa animaatio – kaksi edellistä Asterix-elokuvaa olivat näyteltyjä live-action –elokuvia.

Ranskalaisen animaation ovat ohjanneet Louis Clichy ja Alexandre Astier. Suomessa elokuvateattereihin tulee suomeksi puhuttu versio, jonka pääroolissa Asterixina kuullaan Eero Ritala ja Obelixina Arttu Wiskari.

– Olen hämmentyneen iloinen, että saan esittää Asterixia, koska olen itsekin lukenut Asterixeja lapsena. Itse asiassa Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho –albumi oli ensimmäinen Asterix-albumi, jonka olen joskus 6-vuotiaana lukenut, Eero Ritala kertoo elokuvayhtiön tiedotteessa.

Myös Arttu Wiskari on vanha Asterix-fani:

– Hienoa päästä antamaan ääni Obelixille, lapsuuteni sankarille. Minulla on suvun kautta kulkeutunut perintönä alkuperäisiä Asterix-sarjakuvia, jotka on käännetty englanniksi. Samaisia sarjakuvia tuli plärättyä pikkupoikana mökillä. Silloin en ymmärtänyt vielä tarinoiden tekstityksistä mitään, mutta pelkkiä kuviakin oli jännä seurata, Wiskari sanoo tiedotteessa.

Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho tulee ensi-iltaan 3. huhtikuuta.

(Episodi/JH)