Tämä supersankariasu maksoi yli miljoonan – tulevaa leffaa varten tehtiin kymmenen kappaletta

Asun tekemiseen meni 16 viikkoa.

19.1.2019 01:00

Tulevan Shazam!-elokuvan nimihahmon supersankariasu oli erittäin kallis tehdä.

Elokuvan pukusuunnittelija Leah Butler kertoi Total Filmin haastattelussa, että Zachary Levin esittämän Shazamin supersankariasun tekeminen maksoi yli miljoona dollaria ja että elokuvaa varten asuja tehtiin kymmenen kappaletta.

– Asun tekemiseen meni 16 viikkoa. Meidän piti skannata Zachin keho ja alkaa tekemään asua ennen kuin hän aloitti tiukan kuurin, hänen dieettinsä ja treenaamisensa, Butler kuvaili.

Butlerin mukaan asun jokainen lihas on muotoiltu Levin kehon mukaan niin, että se korostaa ja painottaa hänen kokoaan ja muotoaan. Puvussa on myös elektroniikkaa ja johdotusta joka puolella, jotta rinnassa oleva salama ja rannesuojat hohtavat. Hahmon viitta piilottaa selässä olevan patterin, jota tarvitaan hohtamista varten. Patterin akku kestää noin kaksi tuntia täysin ladattuna. Salama ja rannesuojat rupeavat hohtamaan kauko-ohjaimen avulla.

Elokuvan ohjaaja David F. Sandberg kommentoi Redditissä Butlerin haastattelua ja asun kustannuksia.

– En ikinä nähnyt hintalappua, joten en tiedä tarkkaa lukua. Ei se minua yllättäisi, Sandberg kommentoi.

– Asiahan on niin, ettei se ole yhden asun hinta. Kun kehittelet tällaista asua, sinun pitää rakentaa se uudestaan ja uudestaan, jotta sen saa oikeanlaiseksi.

Sandberg kertoi, että esimerkiksi asua varten tehtiin erilaisia salamia ja kangasmateriaalia eri sävyissä testattiin. Ohjaajan mukaan puvusta pitää tehdä kuvauksia varten useita kappaleita. Lisäksi asua täytyy päivittää kesken kuvausten. Esimerkiksi Shazamin saappaat hajoilivat kuvauksissa, joten ne piti suunnitella uudelleen.

– Joten ei se ole miljoona dollaria materiaaleissa. Tai että niiden tekeminen maksaisi niin paljon. Se on koko prosessi ja usean kopion ja version tekeminen, Sandberg summasi.

Sandberg teki vielä Twitter-päivityksen aiheesta.

Shazam! saa ensi-iltansa Suomessa 5. huhtikuuta.

Lähteet: Syfy Wire, Comicbook.com

Lisää luettavaa