Tämä uusista Star Wars -elokuvista tiedetään – yhden nimi selvillä ja sijoittuvat aivan eri aikakausiin

The Mandalorian liittyy Dave Filonin elokuvaan.

10.4.2023 06:00

Star Wars -kaanonin nykyisenä, ehkä tärkeimpänä ja taitavimpana vaalijana pidetty Dave Filoni ohjaa tulevien, juuri julkistettujen kolmen elokuvan kakkososan. Ensimmäisen ohjaa NME:n mukaan James Mangold ja kolmannen Sharmeen Obaid-Chinoy. Viimeisimmän trilogian tähti Daisy Ridley palaa Reyn rooliin, mutta ilmeisesti vasta viimeiseen osaan.

Kyseessä on kolme erillistä elokuvaa, eikä ainakaan vielä ole tiedossa, ovatko ne edes löyhälti, millään tasolla trilogia. Ne kuitenkin tapahtuvat Star Wars -universumissa ja liittyvät varmasti Star Warsin ”isoon tarinaan”. Ajallisesti ne eivät kuitenkaan ole lähellä toisiaan.

Ensimmäinen, Mangoldin ohjaama osa kertoo Lucasfilmin pomon Kathleen Kennedyn mukaan ensimmäisestä Voimaa käyttävästä jedistä. Viimeinen osa puolestaan sijoittuu aikaan 15 vuotta The Rise of Skywalkerin jälkeen. Elokuvan tarinassa Reyn on tarkoitus perustaa uusi jedien ritarikunta.

The Mandalorianin toinen luoja Dave Filoni tarinoi kakkososassa Uudesta tasavallasta, ja ajallisesti leffa sijoittuu Jedin paluun ja The Force Awakensin väliin. Elokuvassa nähdään yhä kiihtyvä konflikti Galaktisen imperiumin jäännösten ja Uuden tasavallan välillä.

Lisäksi Filonin elokuva on kulminaatiopiste sarjoille The Mandalorian, The Book of Boba Fett ja Ahsoka. Leffa tulee liittymään sarjojen juonikulkuihin, ja niitä punotaan elokuvassa loppuun. Myös The Clone Wars ja Rebels -animaatiosarjat liittyvät Filonin elokuvaan.

Dave Filonin voinee odottaa saavan aikaiseksi kelvon Star Wars -leffan – mutta entäs Mangold ja Obaid-Chinoy?

Tulevien Star Wars -leffojen ohjaajien pätevyydestä kerrottakoon, että Mangold on ohjannut tänä vuonna ensi-iltaan tulevan elokuvan Indiana Jones And The Dial Of Destiny, ja hänet tunnetaan niin ikään elokuvista Walk the Line (2005), Logan (2017) ja Le Mans 66 – täydellä teholla (2019).

Viimeisen elokuvan ohjaajan Obaid-Chinoyn meriitteihin kuuluvat muun muassa sarjan Ms. Marvel ohjaustyöt sekä kaksi parhaan dokumenttielokuvan Oscar-palkintoa. Hän on myös vaikutusvaltainen aktivisti ja journalisti, joka on nostanut dokumenttielokuvissaan esille naisten epätasa-arvoista asemaa.

IMDb:n mukaan Obaid-Chinoyn Star Wars -elokuvan nimi on jo selvillä, ja se on Star Wars: New Jedi Order. Elokuvan käsikirjoittaja on Steven Knight, joka on käsikirjoittanut aiemmin muun muassa leffat Dirty Pretty Things (2002), Eastern Promises (2007) ja Locke (2013). Star Wars: New Jedi Order on määrä julkaista vuonna 2027.

Lue myös: Star Wars -tähti Katee Sackhoff täytti 43 vuotta – näin nättejä ja luonnollisia Instagram-kuvia hän jakaa – Episodi.fi

Lähde: Empire Online, Collider, NME, Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa