Tampereen elokuvajuhlien ohjelmisto on julkaistu

Viisipäiväinen tapahtuma kerää jälleen elokuvan ystävät sekä alan ammattilaiset yhteen.

14.2.2024 20:00

Tampereen kansainvälisiä elokuvajuhlia vietetään 54. kerran 6.–10. maaliskuuta. Viisipäiväinen tapahtuma kerää jälleen elokuvan ystävät sekä alan ammattilaiset yhteen Tampereelle – festivaaliviikon aikana tarjolla on yli sata elokuvanäytöstä elokuvateatteri Finnkino Cine Atlaksessa ja Arthouse Cinema Niagarassa.

Elokuvanäytösten ohella järjestetään myös runsaasti koko yleisölle avoimia sekä elokuva-alan ammattilaisille suunnattuja tapahtumia.

Lyhytelokuviin keskittyvällä festivaalilla nähdään lyhytelokuvia niin kotimaisessa kuin kansainvälisissä kilpailusarjoissa sekä monipuolisessa teemaohjelmistossa. Lisäksi ohjelmistossa esitetään pitkiä dokumentteja.

Pääteemoja vuoden 2024 ohjelmistossa ovat muun muassa jo aiemmin julkistetut, demokratian tilaa Suomessa ja maailmalla pohdiskeleva Demokratia vaarassa sekä Metsä, joka tarkastelee metsän monia ulottuvuuksia kapitalistisen metsäkeskustelun keskellä.

Molempien teemojen yhteydessä järjestetään myös avoimia paneelikeskusteluja, joissa keskustelijoina nähdään esimerkiksi elokuvaohjaajia sekä Tampereen yliopiston tutkijoita.

Tämän vuoden tekijätähti on palkittu elokuvaohjaaja ja muusikko Iiti Yli-Harja, joka on noussut yhdeksi Suomen merkittävimmistä animaatio-ohjaajista ja lyhytelokuvien tekijöistä. Retrospektiivi-näytös kattaa Yli-Harjan tuotannon vuoden 2016 Unessa ei voi kuolla -elokuvasta aina viime vuoden Täällä haisee hiiri -elokuvaan (2023). Mukana ovat myös parhaan lyhytelokuvan Jussilla palkittu Kaikki äitini puhelut (2021) sekä Tampereen elokuvajuhlien Risto Jarva -palkinnon voittanut Blush – An Extraordinary Voyage (2022).

Teemaohjelmistossa tapana on nostaa esiin elokuvia eri puolilta maailmaa, ja tänä vuonna ohjelmistoon on valittu elokuvia erityisesti Etelä-Kaukasian maista. Ohjelmistossa esitetään myös paljon animaatiota.

Arkistojen kätköistä tuodaan valkokankaalle Kai Okan vuosikymmeniksi unohtuneet kokeelliset elokuvat näytöksessä Kadonneet kelat sekä Kansallisen Audiovisuaalisen Instituutin kokoamia aarteita manserockin ja kotimaisen mainoselokuvan historiasta.

Perheen pienimmille on tarjolla maksuttomat Minikino-näytökset.

Lue lisää festivaalin näytöksistä ja tapahtumista Tampereen elokuvajuhlien verkkosivuilta.

Lisää luettavaa