Tänään televisiossa: 2000-luvun scifin merkkiteos

Televisiosta tulee tänään tieteiselokuvien tuoretta kärkeä edustava District 9 (2009).

Etelä-Afrikkaan sijoittuva ja poliittisia kannanottoja tieteistarinaansa sekoittanut District 9 esitetään tänään torstaina Nelosella kello 22.00.

Kyseessä on sittemmin Elysiumin tehneen Neill Blomkampin ensimmäinen täyspitkä ja samalla Blomkampin luottonäyttelijäksi osoittautuneen Sharlto Copleyn ensimmäinen pääosa.

Neljään Oscariin ehdolla ollut District 9 kertoo Maahan saapuneista muukalaisista, joita on vuosikymmenet asutettu omalla pakolaisleirillä, kunnes hallitus päättää, että on aika ajaa ulkoavaruuden asukkaat muualle rikollisten pyhätöksi muuttuneelta alueelta, District 9:ltä. Copleyn esittämä agentti käy ovelta ovelle kertomassa tulevasta häädöstä, kunnes erään nokkapokan seurauksena agentti itse joutuu pahaan välikäteen ja puntaroimaan uusiksi kehen luottaa ja kenen puolesta toimia.

Blomkamp yhdistää elokuvassa tieteisskenaarioista tutut avaruusoliot ja kehittyneen teknologian Maan likaiseen slummiin – ja tekee sen tyylillä. Hiekka ja moraliteetit pöllyävät, kun kamera vie siistin yrityksen käytäviltä District 9:n gettoon.

(Episodi/JSV)

Aiheeseen liittyvät elokuvat