Tänään tuutista: neonvaloja ja videopelihehkua, Tron jatko-osineen

Suoratoistopalvelut Netflix ja Viaplay mahdollistavat yhdessä kokonaisen Tron-illan.

Tron-elokuvista tuttu Jeff Bridges nähdään piakkoin jallittamassa ihmisiksi naamioituneita demoneja elokuvassa R.I.P.D., joten sen kunniaksi voi tänä viikonloppuna katsastaa aikanaan hämmästyttäneiden tehosteiden Tronin (1982) ja sen vuosikymmenien tauon jälkeen saaman neonvalolapsen, Tron: Perinnön (2010).

Tietokonemaailmaan katoavasta hakkerista kertovan alkuperäisen Tronin löytää Viaplayltä, mutta nähdäkseen, kuinka Bridgesin esittämän päähenkilön pojalle käy samassa teknomaailmassa (ja kuinka tehosteet ovat kehittyneet vuosien saatossa), täytyy kääntyä Netflixin viimeisimpiin lisäyksiin kuuluvan jatko-osan puoleen.

Ensimmäisen Tronin käsikirjoitti ja ohjasi lopulta urallaan vain viisi elokuvaa ohjannut Steven Lisberger. Vuonna 2010 tuttuun maailmaan palattiin ensimmäistä kertaa valkokangaselokuvan puikoissa olleen Joseph Kosinskin ohjauksessa. Kosinski on sittemmin ohjannut Tom Cruisen tieteiselokuva Oblivionin ja suunnittelee parhaillaan mahdollisesti ensi vuonna ilmestyvää jatkoa Tron: Perinnölle.

Kuva Tron: Perinnöstä.

(Episodi/JSV)